Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 sep 2020 - Anul XXV, nr. 223 (7528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cușnir susține că Ion Lungu a îngropat banii sucevenilor în datorii, dobânzi și penalizări

Marţi, 22 Septembrie 2020 (14:00:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PSD pentru Primăria Suceava, Dan Ioan Cușnir, susține că actualul primar Ion Lungu a îngropat banii sucevenilor în datorii, dobânzi și penalizări pe care municipalitatea le are de plătit. Dan Ioan Cușnir a spus că Ion Lungu se prezintă în toate ieșirile publice ca un om serios și responsabil, însă toată campania acestuia se bazează pe naivitatea sucevenilor. ”Realitatea care îl contrazice trebuie să iasă la suprafață. Chiar și o cercetare rapidă dezvăluie informații care arată cine este cu adevărat acest om care a gestionat timp de 16 ani banii din taxele și impozitele sucevenilor. Și este de notorietate că administrația suceveană este extrem de netransparentă”, a precizat Cușnir. El a arătat că ultimul exemplu, panourile electorale mascate de pe gardurile bazarului, în valoare de peste 28.000 lei, sunt doar „vârful icebergului”. „Primăria are o istorie bogată de angajări fără concurs, de atribuiri directe fără licitații sau de licitații cu caiete de sarcini viciate. Vom opri aceste metehne nesănătoase. Dar și mai gravă este lipsa de responsabilitate față de angajamentele asumate ale primăriei. Ion Lungu nu își respectă contractele, adică nu respectă legea, pentru că un contract este o lege a părților. Există furnizori ai primăriei care nu își primesc banii la timp sau deloc, există asociații cu proiecte în parteneriat care nu și-au primit banii și au fost tratate cu dispreț”, a declarat candidatul PSD pentru Primăria Suceava. El a precizat că toate consecințele constau în sute de mii de euro dobânzi, penalizări și costuri juridice sunt de fapt puse în spatele sucevenilor plătitori de taxe si impozite.

În același timp, Cușnir a subliniat faptul că Ion Lungu minte atunci când spune că așteaptă fonduri europene pentru a construi parcările supraetajate și nu ezită să îl acuze că ar dezechilibra bugetul local dacă ar face investiții din acest buget. „De prejudiciul de 564.000 lei constatat de Curtea de Conturi pentru zona de agrement Tătărași, adică aproape valoarea uneia dintre parcările de cartier pe care le propun, se face că uită să pomenească.

Despre dosarul cu Unicom Holding și cu Major Petrol Trading care este pe rol nu le spune nimic sucevenilor. Recuperarea terenurilor din zona termică nu înseamnă că povestea este finalizată, sucevenii și copiii lor riscă în continuare să plătească milioane grele de euro”, a mai declarat Dan Ioan Cușnir. Acesta a adăugat că pe portalul instanțelor de judecată se poate vedea că Primăria Suceava are de plătit sume importante drept dobânzi penalizatoare sau ca prejudicii, în special către firme private, în valoare totală de peste 230.000 de euro. „Aici sunt banii sucevenilor: în datorii, dobânzi și penalizări. Dacă în câteva ore am găsit spețe în care doar dobânzile și penalizările sunt peste 230.000 de euro, adică încă două parcări mai mici sau una mai mare, oare câte zeci de milioane de euro de datorii mai ascunde Ion Lungu?”, a întrebat Cușnir. El a spus că după ce va fi primar va solicita o verificare amănunțită a situației financiare a primăriei și luarea de acțiuni urgente de stopare a pierderilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cușnir susține că Ion Lungu a îngropat banii sucevenilor în datorii, dobânzi și penalizări.
 Vizualizări articol: 1000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Cușnir susține că Ion Lungu a îngropat banii sucevenilor în datorii, dobânzi și penalizări1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei