Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 sep 2020 - Anul XXV, nr. 213 (7518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Măsuri speciale pentru începerea anului școlar la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare”

Joi, 10 Septembrie 2020 (15:53:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au fost luate o serie de măsuri speciale, pentru limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, care le-a marcat ultimele luni de școală tuturor elevilor din țară. În acest sens, toate spațiile au fost pregătite pentru a primi elevii în condiții de igienă corespunzătoare și au fost organizate cu respectarea normelor de distanțare fizică. La avizierele din sălile de clasă și din dormitoare au fost afișate materiale informative despre normele și regulile aflate în vigoare. De asemenea, au fost stabilite trasee de acces, marcate și semnalizate vizibil și, la intrarea în pavilioane, au fost montate dispensere pentru soluții dezinfectante.

Atât elevii, cât și cadrele militare și civile din colegiu au obligativitatea de a purta permanent măști de protecție în incinta unității de învățământ. Măștile sunt distribuite de echipa medicală a instituției de învățământ militar, la începerea programului, după efectuarea termometrizării. La nivelul colegiului există un stoc de măști pentru o lună, care va fi reînnoit permanent.

 

Câte un elev la masă, iar mesele vor fi dispuse la un metru distanță una față de cealaltă

Spațiile de învățământ din cadrul colegiului militar vor fi aerisite permanent, iar la finalul orelor vor fi igienizate cu soluții biocide. Pauzele dintre orele de curs se vor realiza decalat, pentru evitarea formării grupurilor de elevi în timpul pauzelor și pentru a putea respecta fluxurile de deplasare. Accesul în sala de mese se va realiza în trei serii, fiind așezat câte un elev la masă, iar mesele vor fi dispuse la un metru distanță una față de cealaltă. În cadrul activităților cu caracter practic-aplicativ se va evita lucrul pe ateliere și pe materiale comune, iar activitățile specifice disciplinei educație fizică și sport se vor derula în aer liber, atunci când condițiile meteo vor permite. Georgiana Lupu, purtătoarea de cuvânt a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, ne-a spus că o altă măsură dispusă este restricționarea regimului de învoiri și permisii, precum și a celui de vizite.

„Întreg personalul colegiului a fost instruit în vederea respectării normelor și  măsurilor sanitare și de protecție în unitățile de învățământ în perioada pandemiei COVID-19. Printre obiectivele stabilite pentru noul an școlar se numără menținerea standardelor educaționale și utilizarea în condiții de maximă eficiență a logisticii didactice și a bazei materiale. La Colegiul Național Militar <Ștefan cel Mare> din Câmpulung Moldovenesc, anul şcolar 2020-2021 va debuta sub semnul excelenţei actului educaţional. Drept dovadă stau cele 64 de medii peste 9, obținute la examenul de bacalaureat și gradul de promovabilitate de 100%. De asemenea, toți absolvenții promoției 2019-2020 au fost admiși în instituțiile de învățământ de formare inițială militară”, a adăugat Georgiana Lupu.

 

121 de boboci, la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare”

121 de boboci de clasa a IX-a au îmbrăcat uniforma militară, trecând etapele unui proces de selecție dificil, cu rezultate care au fost pe măsura eforturile depuse. Ei au trăit emoțiile unui nou început, pornind pe drumul formării lor ca viitori militari ai Armatei Române. În ciuda condițiilor neobișnuite, elevii militari câmpulungeni sunt hotărâți să se pregătească la cel mai înalt nivel și să obțină rezultate pe măsură. „După triajul epidemiologic, realizat de echipa medicală a colegiului, bobocii au fost conduși către dormitoare, apoi, timizi, au făcut cunoștință cu profesorii diriginți și elevii gradați. Elevii ștefăniști trebuie să se prezinte la sediul instituției eșalonat, pe zile, ani de studiu și responsabilități. Astfel, odată cu bobocii au venit și elevii gradați. Aceștia sunt responsabili de o clasă (un pluton) sau o companie și răspund de realizarea şi menţinerea ordinii interioare. Elevii gradați vor fi mereu alături de cei care au nevoie de îndrumare pentru rezolvarea problemelor administrative și de sfaturi pentru o adaptare cât mai ușoară la viața de elev militar”, ne-a comunicat purtătoarea de cuvânt a Colegiului Național Militar, Georgiana Lupu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri speciale pentru începerea anului școlar la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Măsuri speciale pentru începerea anului școlar la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei