Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 aug 2020 - Anul XXV, nr. 195 (7500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sora și nepoata în vârstă de 5 ani a sucevencei confirmate pozitiv pe litoral au și ele Covid-19

Joi, 20 August 2020 (10:25:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă două persoane din familia sucevencei căreia i s-a făcut rău pe plajă la Eforie Nord și a fost confirmată cu Covid-19 au fost diagnosticate cu noul coronavirus. Testarea celorlalți membri ai familiei a arătat că atât sora, cât și nepoata în vârstă de 5 ani a tinerei sunt infectate cu SARS-CoV-2.

Reamintim că în cursul zilei de marți, 18 august, pe plaja din Eforie Nord, o femeie în vârstă de 28 de ani din Suceava a fost preluată de un echipaj SMURD, după ce aceasta acuza o stare de rău, cu febră și tulburări respiratorii. A fost trasportată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța pentru testarea RT-PCR și ulterior internată la Spitalul Municipal Medgidia, cu suspiciune de Covid-19. Miercuri, 19 august, femeia a fost confirmată pozitiv. Ea se afla în vacanță pe litoral cu toată familia, formată din 6 adulți și 3 copii.

Potrivit DSP Constanța, tot miercuri o echipă de inspectori sanitari din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică a efectuat un control la pensiunea din Eforie Nord unde familia respectivă a fost cazată. În urma verificărilor s-a constatat că sucevenii au ajuns la Eforie Nord în data de 16 august pentru un sejur până în data de 21 august. Din momentul cazării până miercuri, familia nu a apelat la serviciile pensiunii pentru servirea mesei, ci au mâncat în foișorul propriu al apartamentului, alimente achiziționate din alte surse de alimentație publică. Sucevenii au declarat inspectorilor DSP că nu au avut contact cu alte persoane, iar administratorul pensiunii a afirmat că a fost în contact cu această familie timp de 5 minute, în spațiu deschis și că a purtat mască.

Verificarea pensiunii a arătat că existau produse de igienizare și dispensere, dar că nu se termometrizau persoanele cazate și nici personalul angajat (o persoană). Deoarece administratorul nu a putut face dovada instruirii persoanei responsabile cu operațiunile de curățenie a cursului de „Noțiuni Fundamentale de Igienă”, inspectorii DSP au aplicat o amendă de 1000 lei.

De asemenea, s-a dispus ca după eliberarea apartamentului să se efectueze o dezinfecție prin nebulizare, cu o firmă specializată, în toate încăperile tranzitate de familie, după care se vor dezinfecta riguros toate suprafețele.

Pentru că ceilalți membri ai familiei nu prezintau simptome de Covid-19, la momentul controlului, inspectorii DSP Constanța au decis ca familia să plece spre Suceava cu autoturismul propriu, cu respectarea tuturor normelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sora și nepoata în vârstă de 5 ani a sucevencei confirmate pozitiv pe litoral au și ele Covid-19.
 Vizualizări articol: 3072 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sora și nepoata în vârstă de 5 ani a sucevencei confirmate pozitiv pe litoral au și ele Covid-190.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei