Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 aug 2020 - Anul XXV, nr. 182 (7487)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Tăieri ilegale de 40 de metri cubi de rășinoase, depistate la Moldovița

Miercuri, 5 August 2020 (11:43:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe cioate ale unor arbori tăiați ilegal au fost identificate într-un canton silvic din cadrul Ocolului Silvic Moldovița, de către Garda Forestieră Suceava și reprezentanți ai I.P.J. Suceava, în urma unor informații transmise în spațiul online de un activist de mediu, Daniel Bodnar.

"În raza unui canton silvic arondat O.S. Moldovița din cadrul Direcției Silvice Suceava, au fost identificate mai multe cioate din grupa de specii rășinoase care totalizau un volum de 39,635mc cu o valoare a prejudiciului de aproape 40 000 lei, valoare ce include TVA, și care va fi recuperată de la cei găsiți vinovați, după efectuarea cercetărilor specifice de către lucrătorii din cadrul I.P.J. Suceava", a declarat inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.

În cazul în careprejudiciul constatat s-a produs într-un parchet autorizat spre exploatare, titularului autorizației de exploatare i se va propune retragerea Atestatului de exploatare, la solicitarea înaintată de Garda Forestieră Suceava către Comisia de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră

"Verificările vor continua vizând și alte locații suspecte sub aspectul  legalității recoltării materialului lemnos precum și punerea pe piață așa cum prevede REGULAMENTUL (UE) NR. 995/2010 din 20 octombrie 2010 de stabilire a obligațiilor care revin operatorilor care introduc pe piață lemn și produse din lemn, cât și legislația specifică în vigoare", au adăugat reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăieri ilegale de 40 de metri cubi de rășinoase, depistate la Moldovița.
 Vizualizări articol: 1662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăieri ilegale de 40 de metri cubi de rășinoase, depistate la Moldovița0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei