Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 aug 2020 - Anul XXV, nr. 182 (7487)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prefectul solicită creșterea capacității de testare pentru Covid la DSP Suceava

Miercuri, 5 August 2020 (14:16:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a solicitat creșterea capacității de testare pentru noul coronavirus la Direcția de Sănătate Publică. Alexandru Moldovan a spus că în contextul evoluției epidemiologice actuale, și anume creșterea numărului de paturi ocupate la Spitalul Județean de Urgențe “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și la Spitalul Municipal din Rădăuți, precum și creșterea numărului de localități în care se înregistrează cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID- 19, se impune asigurarea unei capacități de testare ridicate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Suceava. „Ținând cont că în sprijinul acestei activități au fost detașați 3 medici și 10 asistente medicale din rețeaua școlară, prefectul județului Suceava a solicitat conducerii Direcției de Sănătate Publică să efectueze o dimensionare corespunzătoare a personalului în cadrul direcției astfel încât să fie asigurată efectuarea testelor Covid- 19 pe parcursul întregii săptămâni, inclusiv sâmbăta și duminica, pentru ca, anchetele epidemiologice să se desfășoare cu rapiditate, cu respectarea prevederilor imperative ale ordinelor ministrului sănătății”, a spus Alexandru Moldovan. El a adăugat că DSP Suceava va comunica în fiecare zi de vineri pentru săptămâna care urmează, programarea personalului care se ocupă de efectuarea testelor. Alexandru Moldovan a mai solicitat și instituirea unor linii telefonice care să fie funcționale 24 de ore din 24, șapte zile pe săptămână, pe toată perioada stării de alertă.

El a mai precizat că toate datele și măsurile solicitate prin adresa transmisă Direcției de Sănătate Publică Suceava vor constitui obiectul raportului săptămânal pe care această instituție îl va prezenta în ședințele extraordinare ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Nu în ultimul rând, prefectul județului Suceava a mulțumit cetățenilor care au înțeles să respecte cu strictețe normele de distanțare fizică și igienă, și a făcut un apel către toți sucevenii să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă precum și recomandările specialiștilor epidemiologi.

„Este important să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus, pentru a nu fi în situația de a impune noi restricții suplimentare la nivelul unor localități din județ”, a transmis prefectul Alexandru Moldovan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul solicită creșterea capacității de testare pentru Covid la DSP Suceava.
 Vizualizări articol: 1183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul solicită creșterea capacității de testare pentru Covid la DSP Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei