Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 aug 2020 - Anul XXV, nr. 179 (7484)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

10 sancțiuni aplicate de polițiști pentru nerespectarea măsurilor de prevenție în context Covid

Sâmbătă, 1 August 2020 (13:55:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitățile de verificare efectuate de polițiști în județul Suceava în contextul măsurilor și interdicțiilor în context Covid 19, în data de 31 iulie a.c., au vizat 158 de persoane și 88 de societăți comerciale, conform unui comunicat de presă remis sâmbătă de Prefectura Suceava. Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor, conform legislației în vigoare. Prefectura reamintește că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Spațiile și intervalele orare se stabilesc, la propunerea Direcției de Sănătate Publică Suceava, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective, unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară stabilite în condițiile legii.

Administratorii/ proprietarii spațiilor publice deschise menționate au obligația de a afișa la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecției în spațiile respective, la solicitarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Operatorii economici care desfășoară activitatea în domeniul alimentației publice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și altele asemenea (spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară au obligația să respecte orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

De asemenea, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a transmis mulțumiri tuturor sucevenilor care respectă măsurile și recomandările specialiștilor și face un apel către toți cetățenii pentru aplicarea în continuare, cu strictețe, a normelor de distanțare fizică și igienă, precum și a tuturor măsurilor de protecție individuală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10 sancțiuni aplicate de polițiști pentru nerespectarea măsurilor de prevenție în context Covid.
 Vizualizări articol: 2441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
10 sancțiuni aplicate de polițiști pentru nerespectarea măsurilor de prevenție în context Covid3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei