Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iul 2020 - Anul XXV, nr. 174 (7479)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul Suceava, solicitat de Iași să preia un pacient cu arsuri, intubat, diagnosticat cu Covid

Luni, 27 Iulie 2020 (13:47:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O clinică din Iași a solicitat, luni, Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava să preia un pacient ars, intubat, diagnosticat cu Covid-19. Managerul Spitalului Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat, luni după amiază, că pacientul nu poate fi preluat deoarece unitatea medicală pe care o condce nu este acreditată pentru tratamentul pacienților arși și nu are condițiile speciale necesare pentru această categorie de pacienți.

De asemenea, a subliniat dr. Calancea, în ultimele zile Spitalul de Urgență Suceava înregistrează o creștere constantă a numărului de pacienți cu Covid-19, la fel ca și spitalul suport din Rădăuți. „Avem emoții pentru luna august, când foarte mulți vin în vacanță. Noi suntem pregătiți, putem crește numărul de pacienți cu Covid până la 150-180, dar am prefera să nu se întâmple asta. Dacă rămânem la un număr mic, ne putem gândi să ajutăm alte spitale, dar în ultimele zile și la noi și la Rădăuți numărul de pacienți cu Covid a crescut. Cazuri excepționale am putea primi, dar valul de creșteri de la nivel național se simte și la noi. Sperăm să fie o creștere temporară. Am avut pacienți care au venit din concediu, de la mare, cu simptome de boală”, a afirmat dr. Calancea.

Acesta a mai spus că din august speră ca laboratorul de analiză moleculară al spitalului să poată lucra în două ture, prin colaborarea cu încă doi medici, astfel încât capacitatea de testare să crească.  

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 14 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 10 persoane declarate vindecate.

Luni dimineață, la ora 9.00, din totalul celor 411 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 94 pacienți erau diagnosticați cu Covid- 19, 86 pacienți erau în zona tampon și așteptau rezultatul testării, iar 231 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 94 pacienți care erau confirmați cu Covid, 79 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 32 forme ușoare, iar 10 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, cinci fiind ventilați mecanic.

La Spitalul Municipal Rădăuți erau internați 60 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 14 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 31.755 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 95 de persoane.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 54 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 23 au câte un caz în evoluție, 25 au sub cinci cazuri în evoluție, 7 au sub zece cazuri în evoluție iar 5 au peste zece cazuri în evoluție.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, în data de 27 iulie la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.750 de persoane declarate vindecate.

Dr. Alexandru Calancea face apel la suceveni să poarte respecte regulile sanitare și de distanțare fizică și să renunțe la deplasările care nu sunt neapărat necesare. Medicul a precizat că presiunea pe spitalele Suceava și Rădăuți este foarte mare, aici fiind internați pacienți cu Covid-19 din tot județul și, dacă populația nu este responsabilă, „ajungem să blocăm iar spitalul, să internăm doar pacienți cu Covid”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava, solicitat de Iași să preia un pacient cu arsuri, intubat, diagnosticat cu Covid.
 Vizualizări articol: 2383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Spitalul Suceava, solicitat de Iași să preia un pacient cu arsuri, intubat, diagnosticat cu Covid2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei