Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iul 2020 - Anul XXV, nr. 171 (7476)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pacienți cu Covid din alte județe pot fi tratați la Spitalul Suceava

Joi, 23 Iulie 2020 (15:56:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava poate interna și trata pacienți cu Covid-19 din alte județe, dacă vor fi cereri și dacă situația epidemiologică din spital o va permite, a declarat, miercuri, în conferință de presă, managerul unității medicale, dr. Alexandru Calancea. „Cu siguranță că vom ajuta, așa cum și noi am fost ajutați în momentele în care am avut nevoie, în funcție de capacitatea și de personalul pe care îl vom avea la acel moment. Dar vom ajuta, când ni se va cere ajutorul”, a afirmat dr. Calancea. Acesta a subliniat că la acest moment spitalul este asigurat cu materialele de protecție, medicamentele și echipamentele necesare pentru a face față unui eventual nou val de îmbolnăviri.

La rândul său, directorul medical, dr. Marius Grămadă, a afirmat că numărul de paturi disponibile în Terapie Intensivă și cel al ventilatoarelor libere sunt comunicate zilnic la Grupul Operațional. Astfel, pacienți din zone intens solicitate pot fi transferați în spitale în care Terapia Intensivă este mai puțin aglomerată. Spitalul Județean Suceava are alocate 12 ventilatoare pentru Terapia Intensivă Covid și 24 de ventilatoare pentru pacienții din Terapie Intensivă care nu au Covid, dar potrivit doctorului Grămadă, la nevoie numărul de ventilatoare pentru pacienți Covid poate fi suplimentat.

Miercuri, Spitalul de Urgență Suceava avea 446 de paturi disponibile: 107 locuri pentru pacienți Covid, 225 de locuri pentru pacienți non Covid și 114 locuri pentru zona tampon, dar alocarea se poate oricând schimba, în funcție de situația epidemiologică.  Directorul medical a subliniat că  majoritatea saloanelor din spital au două sau trei paturi, dar obligația de a respecta distanța de 2 metri între paturi face ca din cele 1.200 de locuri din spital să poată fi folosite aproximativ 900.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacienți cu Covid din alte județe pot fi tratați la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 1787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pacienți cu Covid din alte județe pot fi tratați la Spitalul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei