Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iun 2020 - Anul XXV, nr. 145 (7450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Festivalul „Regina Sânzienelor”, ediția a VI-a, și-a desemnat câștigătorii

Marţi, 23 Iunie 2020 (15:22:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul Național Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a VI-a, care s-a desfășurat anul acesta online, și-a desemnat la sfârșitul săptămânii trecute câștigătorii. Competiția, organizată de Dumitru Parasca, s-a desfășurat în perioada 18 mai – 17 iunie 2020. Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă, 20 iunie 2020, la Hanul Voievozilor din Horodnic de Sus. Juriul, al cărui președinte a fost interpreta de muzică populară Elena Negru, a desemnat următorii câștigători: la secțiunea „Prințese”: Premiul I și titlul de „Prințesa Sânzienelor” a fost câștigat de Ioana Filip, în vârstă de 11 ani, din Probota, Premiul II: Valentina Cernovschi, în vârstă de 12 ani, din Baineț; Premiul III: Ryana Todos, în vârstă de 11 ani, din Vicovu de Sus. Premii speciale au obținut Ioana Ruxandra Ivănescu din Ploiești, Briana Anne-Marie Dobre din Ploiești și Delia Florentina Rusu din Bilca. La secțiunea „Regine”, juriul a ales: Premiul I și titlul de „Regina Sânzienelor” au ajuns la Luiza Petronela Schipor, în vârstă de 15 ani, din Vicovu de Jos; Premiul II: Irina Chirinciuc, în vârstă de 22 de ani, din Chișinău, Republica Moldova; Premiul III: Denisa Chirilă, în vârstă de 17 ani, din Baia de Arieș, județul Alba; Premii speciale la Secțiunea „Regine” au obținut: Teodora Larisa Petruț din Brad, județul Hunedoara; Iana Davîdova din Chișinău, Republica Moldova; Ștefania Mădălina Sandu din Ploiești și Taisia Bivolaru din comuna Mahala, regiunea Cernăuți, Ucraina.

Juriul a desemnat câștigătorii și la secțiunea „Grup”: Premiul I a fost obținut de grupul „Zianii” și Alina Nistor de la Colegiul Tehnic Rădăuți, coordonați de profesorii Ancuța Teleagă și Ionela Bândiul; Premiul II a mers la Natalia și Jesica Matyas din Mediaș. „Indiferent de vremuri, nu trebuie să renunțăm la visurile, pasiunile și tradițiile noastre. Viața își urmează cursul, iar noi avem datoria de a trăi frumos. Deși nu ne putem strânge în brațe, pentru că trebuie să respectăm regulile distanțării sociale, ne putem mângâia sufletele cu vibrațiile trăirilor noastre. Vom celebra și anul acesta mitul străvechi al Sărbătorii Sânzienelor și vom premia regine și prințese care ne vor împărtăși obiceiuri și tradiții de sânziene din zonele etnografice din care provin”, a spus Dumitru Parasca.

Festivitatea de premiere a avut în program și o scenetă intitulată „Triumful iubirii”. Scenariul acestei scenete a fost scris de Dumitru Parasca, iar actorii sunt prietenii festivalului, toți amatori. Din program, amintim și un frumos moment coregrafic interpretat de „Nimfele Bucovinei”. La festivitatea de premiere a fost prezent și „Ștefan cel Mare”, interpretat de Petru Bodîrlău. Evenimentul s-a încheiat pe acordurile imnului festivalului interpretat de Accordo Quartet, condus de maestrul Vasile Sorocan, solistă fiind Alexandra Ioana Costin, profesoară de canto.

Dumitru Parasca a mulțumit tuturor participanților pentru prezența la ediția din acest an a festivalului. Și el a primit o coroană de flori și titlul onorific de „Rege al Sânzienelor”. Invitate la Festivalul Național Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a VI-a, Suzana și Daciana Vlad, gemenele din folclorul românesc maramureșean, născute în Săliştea de Sus, alături de Elena Negru și Călin Brăteanu au interpretat mai multe cântece populare spre bucuria celor prezenți. Vă reamintim că festivalul-concurs s-a desfășurat pe trei secțiuni: „Prințese” (6 - 14 ani), „Regine” (15 - 101 ani) și „Grup”. Participarea la concurs a presupus ca fiecare concurent să înregistreze audio-video momentul pregătit și să-l trimită la adresa de email a festivalului, împreună cu formularul de înscriere și o fotografie în care să poarte costumația de Sânziană (ie/rochie albă, coroniță de flori în care să împletiți și flori de sânziene).  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul „Regina Sânzienelor”, ediția a VI-a, și-a desemnat câștigătorii.
 Vizualizări articol: 1669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul „Regina Sânzienelor”, ediția a VI-a, și-a desemnat câștigătorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei