Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iun 2020 - Anul XXV, nr. 136 (7441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ambulatoriul Spitalului de Urgență Suceava s-ar putea redeschide parțial la 1 iulie

Vineri, 12 Iunie 2020 (17:16:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Conducerea Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, împreună cu medicul epidemiolog, a început procedurile pentru redeschiderea unor noi secții pentru pacienții non-Covid și a unor cabinete din ambulatoriul integrat. Directorul medical al spitalului, dr. Valeriu Gavrilovici, a declarat, vineri, în conferință de presă, că ambulatoriul ar putea să fie redeschis parțial la 1 iulie, iar de săptămâna viitoare, de miercuri, să se redeschidă pentru urgențe secțiile Oftalmologie, ORL, Recuperare Medicală, Medicină Fizică și Balneologie, Diabet și un sector pentru patologiile medicale.

Deocamdată, cabinetele din ambulatoriu sunt încă închise, consultațiile fiind asigurate de medici prin telemedicină (telefonic, e-mail sau WhatsApp). Dr. Gavrilovici a arătat că „este greu să facem medicină la distanță în mod corect”, mai ales la disciplinele care presupun contact obligatoriu cu pacientul, dar eforturile spitalului se concentrează pe studierea posibilității ca de la 1 iulie să deschidă măcar o parte din ambulatoriul de specialitate. „Până atunci mai avem de făcut reglaje în planul intern al spitalului, în sensul că în cursul săptămânii viitoare, cel mai probabil, vom încerca să deschidem noi secții pentru urgențe”, a spus medicul.

Acesta a făcut din nou apel către suceveni „să nu se grăbească spre spital decât pentru urgențe” deoarece capacitatea spitalului este încă limitată de necesitatea de a avea un sector tampon în care sunt reținuți pentru testare pacienții cu diverse patologii medicale sau chirurgicale, care sunt transferați pe secții după testarea pentru Covid-19. Dr. Gavrilovici a subliniat că în cazul în care testul PCR este pozitiv, pacienții sunt transferați fie la Boli Infecțioase, fie la Pneumologie. 

La această oră, pacienții cu alte patologii infecțioase în afară de Covid-19 sunt dirijați spre alte spitale din județ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulatoriul Spitalului de Urgență Suceava s-ar putea redeschide parțial la 1 iulie.
 Vizualizări articol: 1692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambulatoriul Spitalului de Urgență Suceava s-ar putea redeschide parțial la 1 iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei