Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2020 - Anul XXV, nr. 135 (7440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Autoritățile sucevene afirmă că școlile sunt pregătite sanitar pentru susținerea examenelor școlare

Joi, 11 Iunie 2020 (16:50:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autoritățile administrației publice, cele școlare și sanitare au avut, joi, o ședință de lucru pentru analiza activităților de pregătire a unităților de învățământ în vederea derulării, în perioada următoare, începând cu data de 15 iunie, a examenelor naționale și a concursurilor școlare.

Alături de prefectul de Suceava au fost prezenți directorul executiv al DSP Suceava, dr. Dinu Sădean, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu și medicul Arina Bădăluță din cadrul Compartimentului de Igienă Școlară, prof. Grigore Bocanci, inspector școlar general la IȘJ Suceava, și col. Costică Ghiață, inspector-șef al ISU Suceava. 

Potrivit comunicatului de presă remis de Prefectura Suceava după ședință, inspectorul școlar general Grigore Bocanci a prezentat rezultatele verificării școlilor, din punct de vedere al pregătirii pentru examene. Astfel, s-a constatat că în școli a fost realizată o bază de date cu elevii și profesorii care participă la cursurile de pregătire și s-a întocmit un program de desfășurare a activităților zilnice în grupe de maximum 10 elevi. De asemenea, șeful IȘJ a afirmat că în școli au fost efectuate dezinfecții și igienizări, au fost asigurate substanțe dezinfectante, săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini și au fost achiziționate termoscanere non-contact. S-au asigurat condiții de păstrare a distanței între elevi, trasee de circulație și a fost stabilită așezarea în bănci cu păstrarea distanței de 2 m. La unele unități școlare au fost poziționate la intrare tunele de dezinfecție.

Potrivit comunicatului, în spațiile unde se desfășoară activități au fost afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2, iar elevii și personalul angajat au fost instruiți cu privire la respectarea acestor norme.

O altă temă discutată în ședința de lucru a fost cazul celor doi elevi depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava au comunicat că anchetele epidemiologice în cazul celor două eleve depistate pozitiv la testul COVID-19 sunt în desfășurare, fiind înștiințat în acest sens, în cursul zilei de 10 iunie, Institutul Național de Sănătate Publică.

Prefectura Suceava a precizat că, având în vedere că în perioada pregătirii unitățile școlare au asigurat triajul epidemiologic, dezinfecția încălțămintei, a mâinilor, purtarea măștilor de protecție etc., atât pentru elevi, cât și pentru personalul școlii, cât și faptul că între elevii depistați pozitiv și colegii lor nu a fost contact direct, medicii epidemiologi au considerat că se poate permite participarea copiilor în prima sesiune a Evaluării Naționale 2020, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară care sunt deja implementate la nivelul școlii.

Aceste aspecte au fost aduse la cunoștința conducerii celor două unități școlare unde au fost elevii diagnosticați cu Covid-19, Ministerului Educației și Cercetării și Centrului județean pentru coordonarea și conducerea intervenției, prin adrese ale DSP Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autoritățile sucevene afirmă că școlile sunt pregătite sanitar pentru susținerea examenelor școlare.
 Vizualizări articol: 1281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autoritățile sucevene afirmă că școlile sunt pregătite sanitar pentru susținerea examenelor școlare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei