Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2020 - Anul XXV, nr. 129 (7434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pedeapsă majorată semnificativ pentru un tânăr din Șcheia care a atacat polițiști

Joi, 4 Iunie 2020 (16:35:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Şcheia, din neamul Bozomală, cu numeroşi membri autori de infracţiuni în serie, a fost condamnat joi de magistrații de la Curtea de Apel Suceava la o pedeapsă de 3 ani și 9 luni de închisoare pentru două fapte de ultraj. Pedeapsa, care este definitivă, a fost semnificativ majorată, după ce la Judecătoria Suceava Ilie-Robert Bozomală primise doar 1 an și 8 luni de închisoare cu executare.

Ilie-Robert Bozomală se află în arest preventiv din luna mai a anului trecut, când a comis fapta de ultraj. O echipă complexă de poliţişti, printre care şi luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale Suceava, a descins pe 13 mai 2019 în comunitatea de romi de la Şcheia, la familia Bozomală, în căutarea unui tânăr din această familie. Poliţiştii îl căutau pe Marian-Simion Bozomală, în vârstă de 24 de ani, condamnat definitiv pentru furturi, dar căutat de mai multă vreme şi dat în urmărire naţională şi internaţională. Poliţiştii aveau date că acesta a revenit acasă şi nu s-au înşelat. Acţiunea de prindere nu a fost una simplă, cum de altfel se şi aşteptau poliţiştii.

La acea dată, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, de la Postul comunal Şcheia şi luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale Suceava au constituit o echipă de prindere a urmăritului, despre care erau date că se află în locuinţa mamei sale. Poliţiştii au încercuit casa şi au pătruns în interior. Marian-Simion Bozomală a fost găsit ascuns într-un hambar, fiind încătuşat de poliţişti.

 

Au mers după un frate şi au ridicat doi

În timp ce urmăritul era prins, mai multe rude au început să se manifeste agresiv, poliţiştii reacţionând pentru îndepărtarea acestora cu spray iritant lacrimogen. În grupul agresiv a fost identificat în principal Ilie-Robert Bozomală, în vârstă de 23 de ani, fratele urmăritului. Acesta ar fi încercat să declanşeze o acţiune violentă la adresa poliţiştilor, proferând ameninţări şi injurii.

Ilie-Robert Bozomală a fost imobilizat, încătuşat şi ridicat de poliţişti, care au sesizat imediat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. Ilie-Robert Bozomală a fost reţinut şi apoi arestat preventiv pentru ultraj.

Fraţii Bozomală din Şcheia au fost în ultimii ani protagonişti ai unor incidente grave. Într-un caz, o familie care avea o casă în apropiere de comunitatea de romi a fost atacată de patru fraţi, toţi din familia Bozomală. Agresorii au spart două geamuri la casă şi unul la maşină, terorizând familia respectivă.

În urma acelui incident, familia respectivă s-a mutat cu chirie într-un apartament din Suceava. Fraţii Bozomală au fost trimişi în judecată şi condamnaţi pentru fapte de furt, dar şi pentru tâlhării.

Numărul de fapte de furt comise de aceştia este greu de cuantificat. Este vorba de furturi din case, dar şi din societăţi comerciale. Fraţii Bozomală s-au „remarcat” şi după ce au furat cabluri de telecomunicaţie de valoare mare pe care le-au incendiat pentru a valorifica cuprul din ele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedeapsă majorată semnificativ pentru un tânăr din Șcheia care a atacat polițiști.
 Vizualizări articol: 2103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pedeapsă majorată semnificativ pentru un tânăr din Șcheia care a atacat polițiști0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei