Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2020 - Anul XXV, nr. 114 (7419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consilierul Gărzii Forestiere Suceava acuzat că l-ar fi agresat pe Tiberiu Boșutar: Nu am avut nici un contact direct cu el, nu am fost implicat în nici un incident auto

Luni, 18 Mai 2020 (15:05:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conflictul izbucnit duminică seara între activistul de mediu Tiberiu Boșutar și membri ai familiei unui consilier al Gărzii Forestiere Suceava, precum și acuzațiile grave aduse acestora, de atac cu topoarele, izbire intenționată a mașinii cu un alt vehicul și chiar tentativă de omor, nu au rămas fără ecou.

Pe lângă cercetările demarate de Inspectoratul de Poliție Județean, dosarele penale deschise în baza plângerilor formulate de ambele părți implicate în conflict (activiștii de mediu vs Mugurel Nacu și Ionel Nacu – tată și fiu), conducerea Gărzii Forestiere Suceava a luat act de cele semnalate în presă și în mediul online, venind cu o serie de precizări.

“Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, care au la bază postările făcute de domnul Tiberiu Boșutar pe contul de Facebook Legea Codrului, Garda Forestieră Suceava face următoarele precizări:

Conform răspunsului formulat la nota de relații (solicitată în data de 18.05.2020 de către inspectorul-șef al Gărzii Forestiere Suceava), domnul inginer Mihai Mugurel Nacu a precizat că nu a avut nici un contact direct cu domnul Tiberiu Boșutar în data de 17.05.2020. În ceea ce privește distrugerea mașinii aparținând Asociației Moldovița, angajatul Gărzii Forestiere Suceava declară că în data de 17.05.2020 nu a fost implicat în nici un incident auto. Întrucât în cauză se efectuează cercetări de către organele abilitate, nu suntem în măsură a furniza alte date.

În ceea ce privește funcția și activitățile desfășurate de domnul inginer Mihai Mugurel Nacu în cadrul Gărzii Forestiere Suceava, facem precizarea că în baza Deciziei Inspectorului-șef nr. 87/10.02.2020, acesta a fost transferat de la Direcția de Control Regim Silvic și Cinegetic - Serviciul Controlul Aplicării Regimului Silvic și al Trasabilității Materialelor Lemnoase la Direcția Implementare Avizare – Biroul Programe de Finanțare pentru Creșterea Suprafețelor de Pădure și Programe finanțate de Uniunea Europeană. Singurele activități de control la care domnul inginer a participat de la data transferului au fost motivate de situația de urgență și deficitul de personal în cadrul instituției. Activitățile efectuate au vizat 4 participări la acțiunile comune de control din filtrele amplasate la nivelul județului Suceava și verificarea a 2 sesizări. Toate aceste activități au fost efectuate în colaborare cu personal din cadrul poliției și jandarmeriei sau cu alți angajați ai Gărzii Forestiere Suceava.

Referitor la informațiile referitoare la posibile activități de tăiere ilegală de arbori sau alte fapte ilegale în silvicultură comise pe raza ocoalelor silvice Broșteni și Dealu Negru de către societatea deținută de fiul angajatului Gărzii Forestiere Suceava, vă informăm că au fost demarate verificări. La finalizarea acestor verificări, rezultatele controlului vor fi făcute publice.

Garda Forestieră Suceava, ca autoritate teritorială care răspunde de silvicultură, promovează permanent normele de conduită asociate funcției publice și respectarea legii în domeniul silvic și cinegetic. Vă asigurăm că orice încălcări ale legii sau a normelor de conduită vor fi sancționate conform prevederilor legale în vigoare”, a transmis inspectorul-șef al Gărzi Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierul Gărzii Forestiere Suceava acuzat că l-ar fi agresat pe Tiberiu Boșutar: Nu am avut nici un contact direct cu el, nu am fost implicat în nici un incident auto.
 Vizualizări articol: 3293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Consilierul Gărzii Forestiere Suceava acuzat că l-ar fi agresat pe Tiberiu Boșutar: Nu am avut nici un contact direct cu el, nu am fost implicat în nici un incident auto3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei