Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mai 2020 - Anul XXV, nr. 109 (7414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur: Propunerea de ridicare a carantinei în Suceava este susținută de argumente temeinice tehnice, medicale și epidemiologice

Marţi, 12 Mai 2020 (15:08:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că hotărârea Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava și propunerea Direcției de Sănătate Publică de solicitare a ridicării măsurii de carantinare a municipiului Suceava și a celor 8 localități limitrofe au fost înaintate Institutului Național de Sănătate Publică. Gheorghe Flutur a spus că propunerea a fost înaintată și autorităților centrale spre analiză, în vederea adoptării unei măsuri. „Despre aceste propuneri am fost informat atât eu, cât și Guvernul și ministerele de resort. Propunerea a fost susținută de argumente tehnice de specialitate și medicale, de natură epidemiologică, care evidențiază trendul descrescător al evoluției infecțiilor cu COVID-19 în județul Suceava în ultima perioadă. Sunt date de care trebuie să se tina seama în luare unei decizii”, a spus Flutur. El a subliniat faptul că inclusiv datele de marți, 12 mai, confirmă ceea ce a spus în ultimele zile, și anume faptul că cifrele și tendința arată o scădere a numărului cazurilor pozitive și o creștere a numărului cazurilor de persoane vindecate în județul Suceava. Șeful administrației județene a precizat că aceeași situație bună se înregistrează și în localitățile din zona carantinată, municipiul Suceava și cele opt localități limitrofe.

”Subliniez încă o dată importanța respectării măsurilor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus în zilele ce vor urma încetării stării de urgență. Sucevenii merită aprecieri pentru modul în care au respectat regulile și sper că o vor face și în perioada următoare”, a declarat președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a anunțat că a propus organizarea unei videoconferințe cu toți primarii din județ pentru a discuta despre măsurile ce trebuie luate după expirarea stării de urgentă, despre ceea ce trebuie să facă autoritățile, dar și despre informarea populației.

„Cu toții ne dorim ca viața economico-socială să revină cât mai curând la starea normala. Pentru aceasta trebuie să facem eforturi pentru a se întrerupe răspândirea noului coronavirus și să ieșim cât mai repede din această pandemie.

Dincolo de orice discuții, important este să respectăm regulile și recomandările specialiștilor și autorităților”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Propunerea de ridicare a carantinei în Suceava este susținută de argumente temeinice tehnice, medicale și epidemiologice.
 Vizualizări articol: 2095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: Propunerea de ridicare a carantinei în Suceava este susținută de argumente temeinice tehnice, medicale și epidemiologice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei