Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2020 - Anul XXV, nr. 80 (7385)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioan Stan transmite ”un apel disperat” către ministrul Sănătății pentru a aloca fonduri noului spital din Fălticeni

Luni, 6 Aprilie 2020 (10:18:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, transmite încă un apel din partea fălticenenilor către ministrul Sătănății, Nelu Tătaru, pentru alocarea a cinci milioane de euro, sumă necesară pentru deschiderea noului spital din Fălticeni. Ioan Stan a spus că prin alocarea acestor bani, Nelu Tătaru ar demonstra că îi pasă cu adevărat de locuitorii județului Suceava. Stan i-a amintit ministrul Sănătății că Primăria Fălticeni a semnat inclusiv contractele de achiziție pentru aparatura medicală, din noiembrie 2019, și că tot ce-i mai trebuie acestui spital pentru a funcționa este suma de cinci milioane de euro, bani care se pot aloca în ședința de astăzi a Guvernului. „Vă rugăm să nu uitați, deoarece nici noi nu uităm, că în calitate de secretar de stat ați promis că veți face tot ce vă stă în putință pentru ca spitalul din Fălticeni să se deschidă. Dacă atunci decizia nu vă aparținea, acum, ca ministru al Sănătății, decizia nu doar că vă aparține, dar aveți ocazia să vă țineți de cuvânt și să salvați viața multor suceveni în contextul acestei epidemii. Este un apel disperat pe care vi-l adresăm, având în vedere situația epidemiologică extrem de gravă din județul Suceava”, a declarat Ioan Stan. El a arătat că în momentul de față sunt închise spitalele din Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc, fiind înregistrate și primele cazuri de COVID-19 în rândul personalului medical al spitalului din Rădăuți, nefiind exclusă și închiderea acestei unități spitalicești în perioada următoare. „Discutăm deja despre un adevărat dezastru în ceea ce privește funcționalitatea unităților spitalicești din zonă, efectele acestui dezastru putând fi limitate dacă deschidem de urgență spitalul nou de la Fălticeni. Ar fi vorba de 250 de paturi de spital puse la dispoziția locuitorilor județului nostru, într-o unitate spitalicească modernă, dotată la cel mai înalt nivel. Ce mai așteptați?”, l-a întrebat Ioan Stan pe ministrul Sănătății.

Liderul PSD Suceava a atras atenția că o finanțare parțială nu va fi de folos în contextul acestei epidemii de coronavirus. El consideră că spitalul din Fălticeni are nevoie de întreaga sumă pentru a deveni funcțional. „Trebuie să înțelegem pentru totdeauna că epidemia de COVID-19  ne obligă mai mult ca oricând să fim responsabili pentru toți românii. De aceea, dacă într-adevăr doriți să ne ajutați, veți aloca astăzi banii necesari pentru achiziția aparaturii medicale, fără scuze sau explicații în plus, dovedind seriozitate și responsabilitate față de locuitorii unui întreg județ”, a declarat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan transmite ”un apel disperat” către ministrul Sănătății pentru a aloca fonduri noului spital din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Stan transmite ”un apel disperat” către ministrul Sănătății pentru a aloca fonduri noului spital din Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei