Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2020 - Anul XXV, nr. 75 (7380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Carantină. Cei mai mulți morți. Cei mai multi bolnavi de coronavirus

Marţi, 31 Martie 2020 (11:06:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Suceava și alte opt localități învecinate sunt în carantină totală pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Din cele 2.019 cazuri de coronavirus înregistrate pe teritoriul României, nu mai puțin de 593 sunt din județul Suceava. Din 65 de decese, 22 de decese sunt din județul Suceava, ultimele 13 fiind confirmate în seara zilei de 30 martie. Este vorba despre 13 oameni care au murit în Spitalul Județean de Urgență Suceava, în perioada 22-29 martie a.c., care au fost confirmaţi cu coronavirus.

Toate cele 13 persoane, cu vârsta cuprinsă între 40 și 80 de ani, au fost internate în spital în secțiile nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie. Ministrul Sănătății, dr. Nelu Tătaru, a declarat, luni seara, pentru un post de televiziune central, că motivul pentru care au fost raportate toate odată, luni, este că rezultatele testării pentru coronavirus au venit odată, în data de 30 martie.

Acest context epidemiologic a făcut ca, luni seara, ministrul de Interne, Marcel Vela, să anunțe emiterea  Ordonanței Militare nr. 6, prin care municipiul Suceava şi localităţile Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei intră în carantină totală. De asemenea, pe perioada stării de urgență din România s-a instituit și o zonă de protecție, ca perimetru de siguranță, în jurul localităţilor carantinate.

Marcel Vela a spus că în zona carantinată este permisă intrarea, respectiv ieșirea, pentru cei care realizează transport de mărfuri materii prime și resurse necesare pentru activități economice și pentru aprovizionarea populației. Persoanele care nu locuiesc în zonele carantinate, dar au activități economice, medicale, dar și cei din administrația publică locală, judiciare, servicii de utilitate publică, activități în agricultură, activități energetice vor avea acces în zona carantinată.

Cum s-a ajuns aici a explicat, luni seara, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta a afirmat că distribuția masivă a virusului în municipiul Suceava s-a produs din cauza „unor nereguli comune”, de care sunt responsabili managementul  Spitalului de Urgență Suceava, corpul medical de la spital și pacienții care au mințit sau n-au respectat regulile de izolare.

„S-a ajuns la infectare masivă din cauza unor nereguli comune - din partea personalului medical, greșeli de management, de dotare cu echipamente de protecție și de instruire a personalului în respectarea protocoalelor, a DSP-ului, care nu a mai avut specialiști cu care să lucreze, și a pacienților care n-au respectat regulile de izolare”, a declarat ministrul Sănătății.

La întrebarea dacă există o situație a persoanelor care s-au întors în Suceava din străinătate, de la începutul pandemiei, dr. Nelu Tătaru a afirmat că, din evaluările făcute până acum, rezultă că „au venit cel puțin 1.000 de persoane în municipiul Suceava, purtători asimptomatici, care au transmis virusul. Majoritatea din Italia, dar și din alte țări. Au fost multe greșeli, din toate părțile”.

Ministrul a mai spus că la momentul vizitei de lucru pe care a efectuat-o la Suceava, săptămâna trecută, în județ „toate erau oprite în loc” – „corpul medical nu mai era, DSP nu mai exista”. De asemenea, o explicație a numărului mare de cazuri confirmate aici ar fi că în zona Suceava s-a testat foarte mult. Din cele 593 de cazuri confirmate până în data de 30 martie, 181 sunt cadre medicale.

În ceea ce privește decesele, dr. Nelu Tătaru a afirmat că a solicitat să se facă necropsie „la orice decedat din municipiul Suceava”, iar raportările se efectuează atunci când vin rezultatele testelor. 

 

Având în vedere situația, carantinarea municipiului Suceava a venit ca o măsură firească: „Am luat măsuri de izolare a unui focar cu transmitere comunitară intensă, cu instituirea a două inele de siguranță în jurul Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carantină. Cei mai mulți morți. Cei mai multi bolnavi de coronavirus.
 Vizualizări articol: 6223 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 9 voturi
Carantină. Cei mai mulți morți. Cei mai multi bolnavi de coronavirus3.259

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei