Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mar 2020 - Anul XXV, nr. 73 (7378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Salariați care fac naveta la Suceava nu mai au nici o variantă de transport spre serviciu

Duminică, 29 Martie 2020 (14:55:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situație foarte complicată în transportul asigurat de operatori privați pe rutele din comune limitrofe spre municipiul Suceava și nu numai. Oameni din localități limitrofe Sucevei care încă mai lucrează de la serviciu, pentru că altfel nu se poate, sunt în imposibilitatea de mai ajunge la muncă pentru că firmele au scos din trafic și ultimele curse.

Un exemplu concret este ruta Moara-Suceava-Plopeni, pe care în mod normal era un trafic foarte ridicat, cu microbuze din jumătate în jumătate de oră. După ce în ultimele zile cursele s-au tot rărit, din lipsă de călători, brusc operatorul a anunțat că nu mai circulă deloc. Oamenilor li s-a comunicat că microbuzele nu mai circulă de vineri, 27 martie.

Contactat de Monitorul de Suceava, administratorul firmei Euro Tip a precizat că au fost întrerupte toate cursele, însă nu a dorit să ofere detalii suplimentare.

Problema este că mai sunt oameni care de luni trebuie să ajungă la serviciu și care riscă acum să fie în imposibilitatea de a o face. Printre ei și angajați ai Spitalului Județean.

Din informațiile noastre, probleme la fel de grave sunt și pe alte trasee importante, dinspre Ipotești Lisaura și Tișăuți spre Suceava. Acestea sunt doar două exemple de care avem cunoștință.

Contactat de Monitorul de Suceava, vicepreședintele Consiliului Județean Viorel Seredeniuc ne-a declarat că operatorii au  transmis aproape toți că reduc cursele cu două treimi, dar că asigură câteva curse, pentru navetă. Sunt însă unii care au renunțat total.

Pe de altă parte, o mare problemă este că aceste curse se fac în majoritate cu microbuze în care spațiul este redus, iar riscul de contaminare ridicat. De altfel, se pare că majoritatea șoferilor refuză să mai facă astfel de curse, de frica coronavirusului.

Firmele care au anunțat deocamdată oficial Consiliul Județean că suspendă în totalitate cursele intrajudețene sunt Tarsincom SRL, Manogrest Com și Trans Costel SRL.

Viorel Seredenciuc a mai precizat că dacă microbuzele nu circulă deloc, iar oamenii sunt în imposibilitatea de a ajunge la serviciu, sunt rugați să trimită o sesizare Consiliului Județean, pentru a se lua măsuri și a se căuta soluții. Una din ele ar fi ca firmele cât de cât mai mari să își pregătească mașini proprii, în care să asigure condiții de protecție și care să preia angajații. Din păcate, asta nu este posibil peste tot, iar mulți oameni au ajuns deja ori vor ajunge să renunțe la servicii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariați care fac naveta la Suceava nu mai au nici o variantă de transport spre serviciu.
 Vizualizări articol: 3275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Salariați care fac naveta la Suceava nu mai au nici o variantă de transport spre serviciu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei