Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mar 2020 - Anul XXV, nr. 71 (7376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Raportări online, zilnic, dimineața și seara, cu privire la starea de sănătate a beneficiarilor și a personalului din centrele sociale sucevene

Joi, 26 Martie 2020 (12:38:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șefii centrelor de copii și adulți subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava trimit conducerii instituției raportări online, zilnic, dimineața și seara, cu privire la starea de sănătate a beneficiarilor și a personalului.

În contextul situației actuale a instituirii carantinei la nivelul întregii țări și a dispozițiilor cuprinse în ordonanțele militare, DGASPC Suceava își menține activitatea focusată pe situațiile de urgență care nu suferă amânare și se concentrează cu prioritate pe asigurarea continuității activității în condiții optime la nivelul centrelor de copii și adulți, dar și la nivelul comunității, în ceea ce privește soluționarea cazurilor urgente, rețeaua de asistenți maternali profesioniști și rețeaua familiilor care au copii în plasament simplu.

 

·       Colaborare cu primăriile din județ

Șefii centrelor de copii și adulți au întocmit un plan de măsuri la nivelul fiecărei locații, în care au prevăzut toate măsurile necesare continuării activității în condiții de siguranță, indiferent de situațiile care pot apărea, s-au consultat cu personalul din subordine și au întocmit planuri de continuitate cu personalul care poate fi activat în caz de autoizolare a beneficiarilor sau a unor colegi din rândul personalului. De asemenea, șefii de centre, printr-un grup de whatsapp, dar și grup intern cu tot personalul din subordine, trimit raportări online cu privire la starea de sănătate a beneficiarilor și a personalului, în fiecare zi, dimineața și seara, țin legătura cu conducerea direcției și între ei. La nivelul fiecărei locații s-a identificat o cameră care va funcționa ca „Izolator”, în cazul în care în rândul beneficiarilor vor apărea simptome  care impun izolarea acestora. Au fost suspendate  programările beneficiarilor la medicii specialiști, la medicii de familie, la laboratoarele de analize pe perioada stării de urgență. Se va ține legătura telefonic cu medicii de familie pentru obținerea rețetelor pentru beneficiarii cu boli cronice.

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac, a transmis tuturor primăriilor numele persoanelor de contact de la nivelul DGASPC Suceava, care pot fi contactate în cazuri de urgență sau când se solicită informații cu privire la serviciile instituției în această perioadă și a solicitat ca, la rândul lor, să transmită și primăriile numele persoanelor de contact cu care se menține legătura în această perioadă.  „În 90% din comunicările pe care le avem cu colegii noștri, folosim mijloacele electronice: telefon, mail, pentru a evita deplasările între localități și expunerea la risc de infecție. În același fel, colaborăm cu primăriile și încurajăm acest mod de comunicare și în rândul populației, pentru a evita ieșirea din locuință, în această perioadă. Persoanele care au nevoie de informații sau vor să transmită sesizări o pot face prin telefon, pe mail, pe site-ul Direcției sau prin mesaje pe pagina de facebook a DGASPC Suceava”, a mai transmis Nadia Crețuleac.

·       Sprijin

În funcție de modul în care va evolua situația, Protecția Copilului va adapta măsurile care se impun a fi luate, măsuri de siguranță pentru menținerea stării de sănătate a personalului și a beneficiarilor din cadrul sistemului de protecție.

La fel de importantă este starea de spirit a personalului care lucrează în centre și care se confruntă acum cu diverse situații de nemulțumire sau atacuri de panică din partea beneficiarilor, dar și în rândul personalului, având în vedere restricțiile impuse. Conducerea DGASPC Suceava îi asigură că este alături de fiecare dintre ei, că se gândește la siguranța și sănătatea lor și, din acest motiv, încearcă să introducă măsuri clare care să îi ajute în depășirea situațiilor care pot apărea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raportări online, zilnic, dimineața și seara, cu privire la starea de sănătate a beneficiarilor și a personalului din centrele sociale sucevene.
 Vizualizări articol: 1329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raportări online, zilnic, dimineața și seara, cu privire la starea de sănătate a beneficiarilor și a personalului din centrele sociale sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei