Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2020 - Anul XXV, nr. 69 (7374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul Suceava este unul dintre cele 10 din România care vor primi un medicament antiviral pentru pacienții cu COVID-19

Marţi, 24 Martie 2020 (18:18:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgență Suceava va primi un medicament destinat pacienților cu noul coronavirus, a informat oficial Ministerul Sănătății. Conform comunicatului, „peste 8.000 de pacienți vor beneficia de tratament pentru COVID-19, după ce compania biofarmaceutică AbbVie România, prin bunăvoința domnului Jorge Ruiz Benecke, General Manager, și-a anunțat intenția de a dona Ministerului Sănătății un număr de aproximativ 4.000 cutii dintr-un medicament antiviral folosit în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus”.

Donația se va realiza prin compania Ministerului Sănătății, Unifarm SA, iar medicamentele vor fi distribuite în cele 10 spitale desemnate în prima linie de tratare a pacienților, conform Planului Alb realizat de către Ministerul Sănătății.

Acestea sunt: Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” București, spitalele clinice de boli infecțioase Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Tg. Mureș, Timișoara și Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

În comunicat se arată că ministrul Sănătății, Victor Costache, salută și apreciază sprijinul venit din partea companiei AbbVie: ”Acest medicament, folosit prima dată la Institutul Național de Boli Infecțioase <Matei Balș> pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, este bine-venit mai ales acum, în lupta contra cronometru pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamente și materiale sanitare. Mulțumesc companiei AbbVie România pentru ajutorul acordat. Medicamentele vor ajunge imediat la spitalele din prima linie, acolo unde este mare nevoie de ele”.

Compania a precizat că este vorba despre un produs indicat pentru tratamentul adulţilor, adolescenţilor şi copiilor infectaţi cu virusul imunodeficienţei umane (HIV-1). „Cu toate că s-au constatat potențiale acțiuni antivirale în cazul MERS/SARS, sunt necesare date clinice suplimentare care să ateste eficacitatea produsului în tratamentul COVID-19. Evaluând resursele disponibile, în acest moment considerăm că AbbVie România poate susține tratamentul unui număr de peste 8.000 de pacienți. În continuare AbbVie va face eforturile necesare pentru a sprijini autoritățile române în încercarea de a limita răspândirea COVID-19”, a declarat Jorge Ruiz Benecke, General Manager AbbVie România, citat în comunicatul Ministerului Sănătății.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava este unul dintre cele 10 din România care vor primi un medicament antiviral pentru pacienții cu COVID-19.
 Vizualizări articol: 2046 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul Suceava este unul dintre cele 10 din România care vor primi un medicament antiviral pentru pacienții cu COVID-195.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei