Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mar 2020 - Anul XXV, nr. 68 (7373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul de Urgență Suceava are un potențial de 136 de paturi de Terapie Intensivă

Luni, 23 Martie 2020 (11:23:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Structura Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava asigură un potențial de 136 de paturi de terapie intensivă, astfel: 32 secția ATI, 14 secția Cardiologie, 8 secția Neurologie, 35 secția Boli Infecțioase, 25 secția Îngrijiri Paliative, 22 secția Pneumologie, se arată într-un comunicat remis, luni, de unitatea medicală. Un număr de 311 de paturi beneficiază de prize de oxigen, fluide medicale, aer comprimat etc.

De asemenea, în cadrul secției de Terapie Intensivă își desfășoară activitatea 12 medici specialiști, din care doi sunt încadrați cu contracte de prestări servicii. Potrivit comunicatului, în cadrul acestui compartiment, circuitele funcționale respectă constrângerile epidemiologice legale în vigoare, adică spații separate pentru intrare, echipare și ieșirea din ture a personalului medical sanitar și circuite corespunzătoare pentru pacienții internați.

Ca măsuri de pregătire pentru pandemia cu noul coronavirus, pentru pacienții gravi, cu insuficiență respiratorie acută, la parterul secției de Boli Infecțioase s-a amenajat un spațiu special, cu 18 paturi, dotat cu echipamente și aparatură medicală specifică pentru acordarea asistenței medicale la cel mai înalt nivel, respectiv: 18 monitoare funcții vitale, 18 injectomate, 7 ventilatoare și 6 console pentru fluide medicale care asigură necesarul de aer comprimat, precum și prizele pentru aparatură specifică. Spitalul dispune de 35 ventilatoare, ultimul achiziționat la data de 12 martie a.c., și, dacă necesitățile vor impune, se pot mobiliza și utiliza la fiecare pat. Toate cele 18 paturi beneficiază, permanent, de oxigen - 35 prize.

Pentru acest compartiment este asigurată o linie de gardă cu medici și asistenți de terapie intensivă, care își vor desfășura activitatea împreună cu medicii infecționiști și asistenții de specialitate.

Tot în cadrul pregătirilor, din secția Pneumologie au fost externați bolnavii cronici și au fost pregătite saloanele pentru a putea prelua bolnavi, în cazul în care nu vor mai fi paturi disponibile în cadrul secției de Boli Infecțioase. Pentru această secție s-au achiziționat 61 paturi noi, noptiere și saltele, au fost instalate 22 prize de oxigen, aer comprimat, fluide medicale; circuitele s-au stabilit conform normelor antiepidemice și asistența medicală este asigurată de personal de specialitate: medici, asistente, infirmiere, îngrijitoare.

 

·       Măsurile luate de spital pentru pregătirea de pandemie

Pentru pacienții cu simptomatologie minimă au fost disponibilizate 28 de paturi, la spitalul vechi, în cadrul Compartimentelor Dermatologie și Geriatrie. „Asistența medicală este asigurată, permanent, de către medici infecționiști, fiind organizată și o linie de gardă, precum și de asistenți  medicali de specialitate. Sunt asigurate circuite funcționale corespunzătoare din punct de vedere epidemiologic. Există spațiu special amenajat pentru consultații, triaj, saloane recoltări probe biologice, asigurându-se circuitul epidemiologic al bolnavilor, astfel încât să se evite contactele între pacienți”, se precizează în comunicatul remis presei de Comitetul Director al spitalului.

În ceea ce privește protejarea personalului medical care intră în contact cu pacienții cu simptome respiratorii, spitalul arată că acesta utilizează echipamente de protecție de unică folosință, că există  dispensere cu soluții dezinfectante, folosite atât de personalul din spital cât și de pacienți.

„În cursul anului au fost aprovizionate cantități mari cu aceste materiale. Ne-am fi dorit și poate nevoile ar fi fost mai consistente, însă, din păcate, acestea au fost  posibilitățile în piața, indiferent unde ar fi fost ele”, arată conducerea Spitalului de Urgență.

O atenție deosebită a fost acordată tuturor spațiilor din spital, toate secțiile fiind dotate cu materiale și echipamente necesare, pentru dezinfecția posibilelor spații contaminate, iar activitățile de curățenie, dezinfecție și nebulizare se efectuează ori de câte ori este nevoie.

„Privind cu obiectivitate, observăm că eforturile noastre au fost îndreptate pentru satisfacerea nevoilor imediate. Din păcate, mulți furnizori n-au avut la dispoziție echipamentele și materialele dorite de noi”, se explică în comunicat.

Ca măsuri suplimentare, în actualul context epidemiologic, conducerea spitalului arată că au fost solicitate teste rapide pentru diagnosticare COVID-19 de la S.C. UNIFARM S.A., 2.000 de bucăți, în valoare de 89.321 lei, ce urmează a fi primite în această săptămână; se finalizează amenajarea spațiului în care a funcționat SC MED NEW LIFE pentru înființarea unui laborator de diagnostic și confirmare a infecției cu COVID-19. Asta permite finalizarea instalării echipamentului QUANT STUDIO5 REALTIME PCR, primit în comodat de la Universitatea Suceava. Totodată, au fost achiziționați reactivii necesari pentru efectuarea testelor, materiale ce urmează a fi livrate în această săptămână.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgență Suceava are un potențial de 136 de paturi de Terapie Intensivă.
 Vizualizări articol: 2497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul de Urgență Suceava are un potențial de 136 de paturi de Terapie Intensivă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei