Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mar 2020 - Anul XXV, nr. 66 (7371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mitropolitul Teofan: „Este vreme de rugăciune stăruitoare și adâncă pentru medici, pentru asistentele medicale, pentru infirmieri, pentru toți cei care luptă pentru această boală”

Vineri, 20 Martie 2020 (13:02:55)

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, își începe mesajul transmis „la vreme de durere, de dor și nădejde” cu un text scripturistic din cartea prorocului Isaia:

„Du-te, poporul meu, intră în cămările tale, ascunde-te pentru puţine clipe, închide uşa după tine, până ce mânia va fi trecut!” (Isaia 26:20).

„Este vreme să ne retragem pentru o clipă sau pentru mai multe în intimitatea caselor noastre până ce mânia acestei molime va fi trecut”, spune Părintele Mitropolit făcând referire la noua epidemie.

Cuvintele citate din Sfântul Proroc Isaia redau profeția sa privind distrugerea regatului lui Iuda însoţită de promisiunea restabilirii.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei arată că acum „este vreme potrivită pentru a înțelege cât de importantă este dumnezeiasca Liturghie în viața noastră și în viața lumii”.

„Este vreme de durere, de dor și nădejde și așteptare pentru ca dumnezeiasca Euharistie să fie săvârșită în condiții normale. Este vreme pentru a înțelege cât de importantă este prezența bisericilor în viața noastră și în viața lumii”.

„Este vreme de căință pentru prea multele și prea grelele noastre păcate. Păcate săvârșite de arhierei, de preoți, de viețuitorii sfintelor mănăstiri, de poporul Bisericii. Este vreme de rugăciune stăruitoare și adâncă pentru medici, pentru asistentele medicale, pentru infirmieri, pentru toți cei care luptă pentru această boală”.

„Este vreme de participare, prin rugăciune și ajutor material, la durerea celor bolnavi, la durerea familiilor lor. Este vreme să mărturisim cu tărie că «Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt»”.

„Rămânem cu cuvântul Domnului: «Du-te, poporul meu, intră în cămara ta, ascunde-te pentru puţine clipe, închide uşa după tine, până ce mânia va fi trecut!»”

„Dumnezeu să ne aibă în iertarea și ocrotirea Sa!”, a încheiat ierarhul.

 

Sursa: Basilica.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mitropolitul Teofan: „Este vreme de rugăciune stăruitoare și adâncă pentru medici, pentru asistentele medicale, pentru infirmieri, pentru toți cei care luptă pentru această boală”.
 Vizualizări articol: 1155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mitropolitul Teofan: „Este vreme de rugăciune stăruitoare și adâncă pentru medici, pentru asistentele medicale, pentru infirmieri, pentru toți cei care luptă pentru această boală”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei