Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2020 - Anul XXV, nr. 57 (7362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Peste 70 de elevi de la Bilca cu construit căsuțe pentru păsărele

Marţi, 10 Martie 2020 (12:18:30)

Grupul civic „Inițiative pentru Bilca” a lansat vineri 6 martie, o provocare elevilor din comună, aceea de a contribui direct la înfrumusețarea ei, prin construirea unor căsuțe pentru păsărele care să fie amplasate în Parcul Prieteniei și în alte locuri din comună. 

Peste 70 de elevi ai Școlii Gimnaziale „George Tofan” au răspuns provocării. Elevii au primit în schimb dulciuri din partea școlii, câte o diplomă din partea grupului civic și semne de carte, din partea Asociației Rădăuțiul Civic. Parcul Prieteniei din Bilca, realizat tot la inițiativa cetățenilor, s-a îmbogățit cu aceste căsuțe, fiind gata de venirea primăverii. Tot în ziua de vineri, au fost plantați și câțiva pomi în jurul parcului și au fost pregătite și alte facilități ale spațiului, care, prin implicarea voluntarilor din grupul civic și a autorităților locale, va deveni un adevărat punct de atracție: parc, loc de joacă pentru copii, teren de fotbal, teren de volei și spațiu pentru grătare.

Căsuțele păsărelelor au fost montate și în alte locuri din comună (în parcul de lângă primărie, la școală sau la căminul cultural). 

„Ne bucurăm să vedem că cetățenii și mai ales tinerii răspund cu entuziasm inițiativelor noastre. În urmă cu un an, nici nu ne imaginam că vom reuși să amenajăm un parc atât de frumos, numindu-l chiar Parcul Prieteniei, după cum s-a format și grupul nostru”, au declarat cei mai implicați voluntari ai grupului civic din comuna Bilca - Sorin Puha, Iosif Cîrstean, Petru Cioată, Vasile Horodnic și Mihai Cîrdei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 70 de elevi de la Bilca cu construit căsuțe pentru păsărele.
 Vizualizări articol: 1587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 70 de elevi de la Bilca cu construit căsuțe pentru păsărele5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei