Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 feb 2020 - Anul XXV, nr. 41 (7346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Teste rapide și gratuite pentru hepatita C, la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava

Joi, 20 Februarie 2020 (13:06:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Orice persoană cu vârsta peste 40 de ani poate acum afla gratuit dacă are virusul hepatitei C, prin testare rapidă în Ambulatoriul secției Boli infecțioase a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Medicul șef al secției, dr. Monica Terteliu, a declarat, joi, în conferință de presă, că invitația de a se testa pentru hepatită C se adreasează în primul rând persoanelor din grupele de risc. Din această categorie fac parte personalul medical care a lucrat sau lucrează cu pacienți infectați cu virusul hepatitei C, persoanele cu boli cronice, cu imunitate scăzută, cei care și-au făcut tatuaje sau piercing fără respectarea strictă a regulilor de igienă specifice, persoanele care au făcut hemodializă sau cele care au avut parteneri sexuali multipli. Acestora li se adaugă utilizatorii de droguri intravenos, utilizatorii de cocaina intranazal, nou născuții din mame infectate cu virusul hepatitei C, persoanele care au avut transfuzii de sange înainte de 1992

transplant de organe de la donatori infectati ci virusul hepatitei C, înainte de 1992 etc. Testele rapide se fac zilnic de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-15.00, dintr-o picătură de sânge din deget. Rezultatul se obține în aproximativ 5 minute. În cazul în care este pozitiv, pacientul este orientat rapid spre teste suplimentare și începerea tratamentului.

Dr. Terteliu a subliniat că hepatita C evoluează fără simptome, de la infectare până la apariția semnelor de boală putând trece între 20 și 50 de ani. Când boala începe să se manifeste se află deja în stadiu avansat. Testarea rapidă gratuită a început săptămâna trecută, cu personalul din spital și cei care s-au adresat în această perioadă secției Boli infecțioase. Din circa 100 de persoane testate, una a fost descoperită pozitivă. Spitalul de Urgență Suceava are deocamdată 5.000 de teste rapide, cu posibilitatea de a mări numărul lor, dacă vor fi solicitări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teste rapide și gratuite pentru hepatita C, la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.
 Vizualizări articol: 1996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Teste rapide și gratuite pentru hepatita C, la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei