Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 301 (7302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Brazi de Crăciun care erau vânduţi fără acte, confiscaţi de poliţişti

Marţi, 24 Decembrie 2019 (14:06:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sezonul Crăciunului vine de fiecare dată şi cu acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilegal cu brazi. Nici acest an nu a făcut excepţie, iar în urma acţiunilor derulate de poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiștii Gărzii Forestiere Suceava în pieţele din Suceava şi Fălticeni au fost descoperite 6 persoane care vindeau 122 de brazi de Crăciun fără a avea acte de provenienţă.

Au fost date sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea pomilor în valoare de 6.100 de lei.

De asemenea, în această perioadă s-a verificat activitatea mai multor firme care lucrează în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase. Cu acest prilej au fost efectuate 36 de controale, în urma cărora s-au constatat 3 infracțiuni și au fost aplicate 76 sancțiuni contravenționale, în valoare de 62.565 de lei. De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 112,13 m.c. material lemnos în valoare de 24.320 lei.

Pe data de 17 decembrie, o echipă mixtă din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei și a Gărzii Forestiere Suceava, a efectuat verificări pe linie de silvicultură la o societate comercială din comuna Cârlibaba, administrată de un bărbat de 52 de ani din județul Bistrița Năsăud. La punctul de lucru au fost identificate depozitate materiale lemnoase fără avize de însoțire din care să rezulte proveniența legală a acestora, iar operatorul economic nu a verificat veridicitatea codului unic pentru un aviz de însoțire și nu a operat corespunzător în aplicația informatică pe linie de silvicultură, sortimentele de material lemnos existente în stoc. Pentru neregulile constatate, administratorul societății a fost sancționat contravențional fiind aplicate două amenzi în cuantum de 20.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității totale de 92,41 m.c. material lemnos, respectiv cherestea, lemn de foc și lemn de celuloză, în valoare de 19.164 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Brazi de Crăciun care erau vânduţi fără acte, confiscaţi de poliţişti.
 Vizualizări articol: 2788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brazi de Crăciun care erau vânduţi fără acte, confiscaţi de poliţişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei