Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 298 (7299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doi studenți și-au donat bursele și au dotat mai multe licee cu kituri de robotică

Vineri, 20 Decembrie 2019 (11:01:47)

La începutul anului universitar 2019 - 2020, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) anunța că cea mai mare bursă a Universității (în valoare de 30.000 lei) a fost acordată studenților David Gherasim și Alexandru Maciuc, de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor. Cei doi studenți au obținut în ultimul an universitar un număr remarcabil de premii și medalii la concursuri studențești de robotică naționale și internaționale.

Activitatea celor doi studenți nu s-a oprit însă la rezultatele obținute anterior. Pe lângă pregătirea continuă pentru participarea la viitoare concursuri, cei doi studenți au demarat un proiect de inițiere și susținere a unor cercuri și cluburi tehnice în licee din județul Suceava.

Astfel, din bursa obținută, cei doi studenți suceveni au cumpărat kit-uri de roboți, senzori, microsisteme de dezvoltare, componente diverse, pe care le-au donat unor licee, odată cu oferta de a sprijini tinerii elevi ce doresc să facă performanță în domeniul roboticii și nu numai. Începând cu liceele la care ei au studiat, Colegiul Tehnic Rădăuți și Liceul Teoretic „Filadelfia” din Suceava, continuând cu Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți și Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, au fost inițiate o serie de întâlniri cu elevii pentru a-i încuraja să se implice în dezvoltarea unor roboți pentru a integra prin activități practice cunoștințele teoretice acumulate în orele de clasă și pentru a-și dezvolta deprinderi practice atât de utile unor viitoare profesii.

„Dorim, prin mentoratul pe care îl vom face în aceste școli, să dăruim colegilor noștri mai mici o parte din ceea ce am învățat noi”, a spus Alexandru Maciuc, unul dintre studenții ce au inițiat acest proiect.

„Noi am învățat robotică în primul an de facultate și am avut șansa să lucrăm cu profesori extraordinari, care ne-au pus la dispoziție laboratoarele facultății, echipamentele necesare și ne-au îndrumat spre performanță. Acum vrem să dam o șansă elevilor de liceu pentru a se iniția în acest domeniu, chiar înainte de a deveni studenți”, a afirmat David Gherasim, al doilea membru al echipei.

 „Prin participarea la zecile de concursuri, am avut ocazia să discutăm cu mulți studenți din toate centrele universitare românești și, totodată, să vizităm facultăți din întreaga țară. După toate aceste experiențe, putem spune că, în cazul în care ar trebui să începem din nou studiile universitare, cu siguranță am alege tot facultatea din Suceava”, a completat Alexandru Maciuc.

„Sperăm ca cei doi studenți suceveni, alături de profesorii din liceele menționate (prof. Liliana David, prof. Valentina Cloșcă, prof. Dimitrie Filip, prof. Andreea Chiper, prof. Angela Rabei), să reușească să atragă un număr cât mai mare de elevi în cercurile și atelierele organizate și să completeze astfel oferta educațională non-formală”, a arătat USV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi studenți și-au donat bursele și au dotat mai multe licee cu kituri de robotică.
 Vizualizări articol: 2453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Doi studenți și-au donat bursele și au dotat mai multe licee cu kituri de robotică4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei