Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 289 (7290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni importante la trei firme din Valea Moldovei din domeniul lemnului

Marţi, 10 Decembrie 2019 (11:07:21)

Polițiștii de la IPJ Suceava - Biroul de Combatere a Delictelor Silvice și cei din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, în cooperare cu specialiștii silvici delegați ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și ai Direcției Silvice Suceava, au organizat în perioada 3-9 decembrie acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase. Au fost efectuate 40 deacţiuni și controale, fiind aplicate 68 de sancțiunii contravenționale, în valoare de 57.850 lei. În timpul acţiunii s-au confiscat215,28 mc material lemnos, în valoare de 103.699 lei, în vederea stabilirii provenienţei.

La acţiune au participat 103 polițiști, un jandarm și 12 specialiști ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și ai Direcției Silvice Suceava.

La controlul efectuat la o societate comercială din comuna Valea Moldovei, echipa de control a constatat faptul că agentul economic deținea în depozit cantitatea de 17,93 mc lemn de foc din special fag fără documente care să ateste proveniența legală și a expediat cantitățile de 124,84 mc cherestea de esență rășinoase, 3,37 mc lemn rotund de brad și 3,72 mc lemn rotund de molid fără avize de însoțire a materialului lemnos. Cantitățile au fost determinate ca diferență între stocul scriptic și stocul faptic inventariat la data efectuării controlului. Totodată, echipa de control a mai constatat și faptul că firma nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru, conform prevederilor legale în vigoare. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenționale în valoare de 13.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţilor de material lemnos gestionate în mod necorespunzător, în valoare de 85.135 lei.

La controlul efectuat la o altă societate comercială din comuna Valea Moldovei, echipa de control a constatat faptul că agentul economic a expediat din depozit cantitatea de 10,38 mc cherestea de esență rășinoase fără avize de însoțire a materialului lemnos. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, fiind aplicată o sancţiune contravențională în valoare de 10.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 10,38 mc cherestea de esență rășinoase, în valoare de 6.632 lei.

La controlul efectuat la o a treia societate comercială din comuna Valea Moldovei, echipa de control a constatat faptul că agentul economic a expediat din depozit cantitatea de 15,44 mc lemn rotund de esență rășinoase cu avize de însoțire din care nu rezultă proveniența materialului lemnos și a respectat obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru, conform prevederilor legale în vigoare. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, fiind aplicate 2 sancţiuni contravenționale în valoare de 7.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 15,44 mc lemn rotund de esență rășinoase, în valoare de 3.172 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancţiuni importante la trei firme din Valea Moldovei din domeniul lemnului.
 Vizualizări articol: 1396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sancţiuni importante la trei firme din Valea Moldovei din domeniul lemnului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei