Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 284 (7285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vizită de studiu la Haga, pentru studenți și profesori ai Facultății de Drept și Științe Administrative

Miercuri, 4 Decembrie 2019 (11:19:01)

În perioada 24-27 noiembrie, studenți ai Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității din Suceava, însoțiți de decanul Camelia Ignătescu și de alte cadre didactice, au efectuat o vizită de studiu în capitala administrativă a Olandei, Haga.

La Haga își au sediul importante instituții internaționaledin domeniul justiţiei: Curtea Internaţională de Justiţie, Curtea Penală Internaţională, Europol şi Eurojust.

Potrivit reprezentanților facultății, ”orașul nu a fost ales întâmplător, Haga având o lungă istorie în elaborarea legislației supranaționale care guvernează relaţiile între state şi dreptul internaţional privat.Din această perspectivă, oraşul Haga a fost ales pentru că reprezintă un simbol al drepturilor omului şi al justiţiei internaţionale, în general”.

Studenții și masteranzii de la toate specializările facultății, care au participat la un concurs de eseuri, au fost răsplătiți cu premii constând într-o vizită de studiu la Curtea Penală Internațională, instanță care este prima şi singura Curte penală internaţională permanentă.

Vizita a reprezentat o bună ocazie pentru studenți de a se familiarizacu noțiunile de bază ale dreptului internațional și ale dreptului umanitar. În cadrul vizitei, studenții au învățat despre competenţele Curții, care judecă exclusiv cauze asupra crimelor de genocid, asupra crimelor de război şi asupra crimelor împotriva umanităţii și de agresiuneși au avut ocazia să adreseze întrebări reprezentantei instituției, cu privire la activitatea Curții și rolul acesteia în prezent. Un punct important al vizitei l-a constituit studierea sălilor de judecată în care au loc procesele aflate pe rolul instanței.

Vizita a coincis cu celebrarea Zilei pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, în care Procurorul general al Curții a apreciat, într-o declarație de presă, că întreaga comunitate internațională a devenit, în cele din urmă, conștientă de magnitudinea provocării și de necesitatea acțiunilor concrete și colective. În această notă, au fost punctate și alte aspecte de interes practic pentru studenți, care au avut ocazia să viziteze și Palatul Păcii, ce funcționează ca sediu al Curții Internaționale de Justiție, principalul corp judecător al ONU, al Curții Permanente de Arbitraj și al Academiei de Drept Internațional de la Haga.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vizită de studiu la Haga, pentru studenți și profesori ai Facultății de Drept și Științe Administrative.
 Vizualizări articol: 1409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vizită de studiu la Haga, pentru studenți și profesori ai Facultății de Drept și Științe Administrative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei