Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 282 (7283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Elevi din Suceava și Iași, cadeți pentru o săptămână la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare”

Luni, 2 Decembrie 2019 (11:03:49)

Elevii de gimnaziu din județele Suceava și Iași au avut oportunitatea să participe la programul „Săptămâna cadeților”, organizat la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, în perioada 25-29 noiembrie.

Potrivit reprezentanților instituției, această activitate s-a desfășurat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României și face parte dintr-o campanie de promovare a carierei militare.

În cadrul acestui eveniment, elevii selecționați pe bază de voluntariat din instituțiile civile de învățământ au fost invitații elevilor militari, pentru a se familiariza cu activitățile desfășurate în colegiu.

Prima serie a fost formată din 21 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Teodor V. Ștefanelli”, Școala Gimnazială „George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc și Școala Gimnazială „Prisăcani” din județul Iași. A doua serie a avut în componență 25 de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Suceava, Școala Gimnazială Nr. 3 din Gura Humorului și Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Câmpulung Moldovenesc. „Cadeții” au  ales să participe la această activitate din dorința de a cunoaște instituția de învățământ și viața de licean militar.

După ce au îmbrăcat uniforma de elev ștefănist, cadeții au participat la prima oră de pregătire militară. Astfel, îndrumați de elevi din clasa a IX-a, au învățat modul în care se face așezarea în formație, care este formula de salut și alte noțiuni introductive specifice mediului cazon.

Pe parcursul zilelor petrecute la colegiu elevii de gimnaziu s-au încadrat în programul orar al elevilor militari, au vizitat spațiile de învățământ și au participat la un cenaclu literar susținut de elevii ștefăniști. Una dintre provocările de care au avut parte cadeții a fost exersarea traseului utilitar-aplicativ, probă pe care o vor susține la examenul de admitere.

La finalul activităților, elevul Alexandra Balahură a menționat: „A fost o experiență unică, a fost minunat să văd cum este să trăiești într-un astfel de colectiv. Pot să spun că am învățat ce înseamnă unitatea, pentru că ei, elevii militari, nu sunt doar colegi, ei sunt ca o adevărată familie. Le mulțumesc atât profesorilor și cadrelor militare pentru această oportunitate, cât și elevilor din compania a II-a care ne-au primit în mica lor familie!”.

Acum, că aventura lor s-a încheiat, elevii de gimnaziu vor împărtăși colegilor de la școlile de proveniență momentele inedite petrecute în aceste zile la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi din Suceava și Iași, cadeți pentru o săptămână la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevi din Suceava și Iași, cadeți pentru o săptămână la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei