Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 273 (7274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aproape 600 de membri ai birourilor electorale ale secţiilor de votare din judeţ vor primi bani doar pentru trei zile de activitate

Joi, 21 Noiembrie 2019 (15:18:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a finalizat verificarea corelaţiei dintre procesele-verbale de numire a membrilor în birourile electorale ale secţiilor de votare şi pontajele întocmite de preşedinţi pentru plata acestora. Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, joi, în conferinţă de presă, că din cei 3.857 de membri ai birourilor electorale, pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale 591 nu pot fi plătiţi pentru mai mult de trei zile de activitate deoarece procesele-verbale atestă că au fost numiţi cu trei zile înainte de scrutin. Un membru va fi plătit pentru patru zile, iar ceilalţi pentru cinci zile.

În aceeaşi situaţie sunt şi opt preşedinţi ai secţiilor de votare şi trei locţiitori. Cei 11 au fost deja plătiţi pentru cinci zile, astfel încât la cel de-al doilea tur suma totală care trebuie recuperată de la ei este de 4.180 de lei.

Prefectul Mirela Adomnicăi a arătat că dacă membrii secţiilor ar fi fost plătiţi toţi pentru cinci zile, aşa cum au solicitat, suma care ar fi trebuit recuperată de Instituţia Prefectului ar fi fost de 118.200 de lei.

Ea a spus că preşedinţii secţiilor de votare în care au fost membri care au avut activitate trei zile trebuie să refacă pontajul şi să-l prezinte la Prefectură corect, pentru a se face plăţile. „Nu poţi ponta pe cineva care nu este membru în birou”, a declarat Mirela Adomnicăi, cu menţiunea că în toate secţiile de votare preşedinţii au pontat la fiecare membru că a avut activitate de cinci zile, deşi din procesele-verbale reiese clar că în 591 de cazuri numirea în biroul electoral s-a făcut cu trei zile înainte de ziua votului.

 

Bugetul alegerilor prezidenţiale în judeţul Suceava este de 8,149 de milioane de lei

„Legislaţia a prevăzut pentru primul tur al alegerilor ca preşedinţii, locţiitorii şi membrii birourilor electorale să poată fi pontaţi şi plătiţi pentru cinci zile pentru că în diaspora s-a votat trei zile. Pontajul este în deplina responsabilitate a preşedintelui secţiei. Nu este de competenţa prefectului sau a Instituţiei Prefectului să verifice activitatea lor, la noi este doar casieria unde se plăteşte, dar plata trebuie susţinută de documente contabile”, a declarat prefectul. Aceste documente sunt pontajele – pentru fiecare zi trebuie prestate cel puţin 6 ore - şi procesele-verbale de numire în biroul secţiei de votare.

Prefectul a subliniat că toate procesele-verbale predate la Prefectură după primul tur al alegerilor erau datate 8 noiembrie 2019, astfel că plata s-a putut efectua doar pentru trei zile.

De asemenea, a precizat că principala problemă o reprezintă plata informaticienilor şi operatorilor implicaţi în procesul electoral, şi asta deoarece pontajul întocmit de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) locală trebuie vizat de AEP centrală şi nici până la această oră aceasta nu l-a vizat. „Sperăm ca până în data de 25 noiembrie să fie vizat, ca să putem plăti măcar pentru primul tur sau să se găsească o formulă ca să putem efectua plăţile începând din 26 noiembrie”, a afirmat prefectul Adomnicăi. Ea a mai spus că va ridica această problemă la videoconferinţa ministrului de Interne cu prefecţii.

Bugetul pentru alegerile prezidenţiale alocat judeţului Suceava este de 8,149 de milioane de lei, din care 7,676 de milioane de lei pentru cheltuieli de personal. După primul tur s-a plătit suma de 2,615 milioane de lei – indemnizaţiile membrilor birourilor secţiilor de votare, ale preşedinţilor şi locţiitorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 600 de membri ai birourilor electorale ale secţiilor de votare din judeţ vor primi bani doar pentru trei zile de activitate.
 Vizualizări articol: 1891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Aproape 600 de membri ai birourilor electorale ale secţiilor de votare din judeţ vor primi bani doar pentru trei zile de activitate3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei