Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 272 (7273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Costuri de şase ori mai mici faţă de clinicile private, pentru stenturile montate gratuit cardiacilor cronici la Spitalul Suceava

Miercuri, 20 Noiembrie 2019 (15:57:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înfiinţarea Compartimentului de cardiologie intervenţională în cadrul secţiei Cardiologie a Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în luna iulie a acestui an, face ca şi pacienţii cardiaci cronici să poată beneficia gratuit de stenturi. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că din data de 22 iulie a.c., când acest compartiment şi-a început activitatea, medicii angajaţi de spital au efectuat 335 de intervenţii. Un număr de 47 de pacienţi au primit stenturi în urma infarctului miocardic acut, alţi 67 de pacienţi cardiaci cronici au beneficiat de asemenea de stenturi, iar pentru 218 pacienţi au fost efectuate coronarografii. „Cu toate că mulţi din interior şi din exterior nu şi-ar fi dorit ca noi să avem acest compartiment, am reuşit să-l înfiinţăm şi pacienţii să beneficieze de intervenţii fără să fie nevoie să plătească”, a declarat Rîmbu.

Acesta a arătat că demersurile făcute la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru admiterea spitalului în Programul naţional de boli cardiovasculare cu privire la tratamentul gratuit al pacienţilor cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutană au fost încununate de succes şi spitalul a primit acum o sumă „extrem de generoasă”, de 210.000 de lei, pentru montarea gratuită de stenturi la pacienţii cardiaci cronici.

Deşi spitalul nu a încasat nici un leu de la această categorie de bolnavi, Vasile Rîmbu a făcut o analiză comparativă între costurile pe care le are spitalul pentru acest serviciu medical şi tarifele încasate de clinicile private. Astfel, pentru un stent simplu spitalul are un cost de 1.511 lei, în timp ce pentru acelaşi stent pacientul plăteşte în regim privat 7.550 de lei; pentru două stenturi costul este de 1.826 de lei, tariful în privat – 10.350 de lei; pentru trei stenturi costul spitalului este 2.141 de lei, tariful încasat în regim privat este de 12.900 de lei; costul unei coronarografii este de 600 de lei, în regim privat tariful este de 2.500 de lei.

În cazul stenturilor active, costul unui stent la spital este de 2.272 de lei, tariful în regim privat este de 12.000 de lei; costul pentru două stenturi este de 3.347 de lei, tariful în regim privat este de 17.000 de lei; trei stenturi au un cost de 4.421 de lei, iar tariful în regim privat este de 21.000 de lei. „Iată de ce înfiinţarea acestui compartiment la spital, unde pacienţii primesc stenturile gratuit, nu a fost o bucurie pentru ceilalţi. Manopera în cazul cardiologiei intervenţionale reprezintă 70% din tarif. Să nu se erijeze unii în eroi; eforturile au fost ale noastre şi, dacă nu reuşeam, eşecul se descărca pe noi”, a afirmat managerul Vasile Rîmbu.

 

Flutur: Este un foarte bun exemplu de alocare inteligentă a banilor

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prezent la conferinţa de presă, a declarat că acesta este un foarte bun exemplu de „alocare inteligentă a banilor” pentru că astfel montarea stenturilor este „de şase, şapte ori mai ieftină”, prin neincluderea manoperei. Cei doi cardiologi intervenţionişti angajaţi de spital sunt unul cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată şi unul cu contract de prestări servicii.

Referitor la finanţarea stenturilor pentru cardiacii cronici, şi preşedintele-director al CAS Suceava, dr. Claudiu Cobuz, a transmis un comunicat de presă prin care a informat că, la începutul acestei săptămâni, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a alocat buget pentru derularea noului Program naţional de boli cardiovasculare cu privire la tratamentul gratuit al pacienţilor cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutană (montare de stent la pacienţii cronici), Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava fiind avizat, în prealabil, de CAS Suceava pentru derularea acestuia.

„CAS Suceava a încheiat un act adiţional cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava prin care a alocat suma de 210.450 de lei pentru perioada rămasă până la sfârşitul anului 2019. Această sumă va fi utilizată de Spitalul Judeţean Suceava în perioada imediat următoare pentru achiziţionarea materialelor sanitare necesare derulării acestui program (stenturi)”, a precizat dr. Claudiu Cobuz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costuri de şase ori mai mici faţă de clinicile private, pentru stenturile montate gratuit cardiacilor cronici la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 2773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Costuri de şase ori mai mici faţă de clinicile private, pentru stenturile montate gratuit cardiacilor cronici la Spitalul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei