Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 242 (7243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Conferințe internaționale despre tehnologie/ inginerie și filosofie/ etică, la USV

Miercuri, 16 Octombrie 2019 (14:10:20)

În perioada 17-19 octombrie, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) va găzdui, simultan, două evenimente științifice internaționale interdisciplinare, pentru cei interesați de interacțiunile dintre tehnologie/ inginerie și filosofie/ etică. Este vorba despre cea de-a VIII-a ediție a conferințelor PHEADE și cea de-a IV-a ediție a conferințelor EPHES.

Ele au și rolul de a păstra amintirea a trei personalități care au contribuit la existența filosofiei, tehnologiei și ingineriei la Suceava: acad. Teodor Dima, prof. univ. dr. ing. Dorel Cernomazu și prof. univ. dr. Emilia Guliciuc.

Tema conferinței PHEADE 2019 o constituie Provocările Culturale ale Tehnologiei. Coorganizatorii conferinței, prof. univ. dr. Viorel Guliciuc - Facultatea de Istorie și Geografie, prof. univ. ing. habilitat Dan Laurențiu Milici - Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, precum și dr. Oana Elena Lența - Facultatea de Istorie și Geografie, au reușit să aducă la Suceava 44 de prezentări, aparținând unor cercetători din șapte țări – România, Canada, India, Iordania, Italia, Japonia, Mexic și S.U.A.

De cealaltă parte, tema conferinței EPHES 2019 este una extrem de actuală: Inteligența Artificială și Mintea umană. Coorganizatorii conferinței sunt prof. univ. dr. Viorel Guliciuc, prof. univ. Bogdan Popoveniuc - director al Școlii Doctorale de Științe Umaniste și Sociale a universității, precum și dr. Oana Elena Lența.

Conferința aduce la Suceava 43 prezentări, susținute de cercetători din 9 țări – România, Canada, Franța, India, Iordania, Italia, Japonia, Polonia și S.U.A.. Conferința va include și un workshop special, dedicat Eticii și Integrității în Învățământul Universitar și Cercetare, organizat și coordonat de prof. univ. Bogdan Popoveniuc, în cadrul căruia studenți doctoranzi de la patru universități vor putea învăța din experiența unor cercetători de pe 3 continente.

Mai multe detalii despre cele două conferințele pot fi găsite la: www.pheade.ro/2019/ și www.pheade.ro/ephes2019/


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conferințe internaționale despre tehnologie/ inginerie și filosofie/ etică, la USV.
 Vizualizări articol: 1141 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conferințe internaționale despre tehnologie/ inginerie și filosofie/ etică, la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei