Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 237 (7238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alimentarea cu apă şi canalizare a cartierului Tătăraşi intră în linie dreaptă

Joi, 10 Octombrie 2019 (13:38:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai nou cartier pentru tineri înfiinţat de municipalitatea suceveană, pe dealul Tătăraşi, va beneficia de anul viitor de reţele de apă şi canalizare, ca urmare a semnării contractului de proiectare şi execuţie pentru această lucrare.

„Am semnat, în sfârşit (după două luni de contestaţii), contractul de proiectare şi execuţie a proiectului <Alimentare cu apă şi canalizare cartier pentru tineri zona Tătăraşi>, cu firma care a câştigat licitaţia, SC Euskadi SRL Timişoara. Valoarea contractului este de 1.941.553,57 de lei + TVA, iar durata de realizare nouă luni”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Iniţial, reţelele de utilităţi din cartierul pentru tineri trebuiau să fie făcute din fonduri europene, dar cum aprobarea finanţărilor întârzie să apară, s-a luat decizia ca lucrarea să fie făcută din fondurile proprii ale municipalităţii.

„Aşa cum se ştie, în primăvară, am ieşit din proiectul european la nivel judeţean pe apă şi canalizare (care încă nu este aprobat), în ideea de a debloca mai repede  lucrările de asfaltare şi alimentare cu energie electrică, care nu se pot finaliza astăzi în cartierul Europa, pe trei străzi, din cauza lipsei apei şi canalizării. Din păcate, au fost contestaţii la licitaţie şi am pierdut două luni în care se putea lucra. Sperăm să recuperăm în primăvară timpul pierdut. Doamne ajută!”, a adăugat edilul sucevean.

Cele patru străzi pe care urmează să fie extinse reţelele de apă şi canalizare sunt Viena, Berlin, Madrid şi Londra.

Cartierul Europa a apărut pe Dealul Tătăraşi prin atribuirea în folosinţă gratuită, către tineri, a 142 de parcele de câte 300 de mp beneficiarilor Legii 15/2003, iar toate cele cinci străzi înfiinţate acolo au nume de capitale europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alimentarea cu apă şi canalizare a cartierului Tătăraşi intră în linie dreaptă.
 Vizualizări articol: 1253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alimentarea cu apă şi canalizare a cartierului Tătăraşi intră în linie dreaptă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei