Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 212 (7213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un bărbat din Vatra Dornei, internat în Spitalul Județean Botoșani, avea în bagaj un pistol

Miercuri, 11 Septembrie 2019 (14:07:05)

Asupra unui bărbat din Vatra Dornei, în vârstă de 70 de ani, internat în Spitalul Județean Botoșani, a fost găsit, miercuri, un pistol. Bărbatul ținea arma neletală, dar supusă autorizării, într-un bagaj.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Botoșani, plutonier adjutant Dan Izotov, a declarat, pentru MEDIAFAX, că jandarmii au fost chemați de Poliție pentru sprijin, după ce la 112 s-a anunțat că o persoană dintr-un spital are un pistol.

„Pacientul nu a provocat scandal și nu s-a folosit în vreun fel de arma respectivă. La fața locului au fost direcționate mai multe echipaje de poliție și jandarmi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment”, arată Poliția Botoșani.

Arma a fost ridicată, fiind vorba despre un pistol neletal, dar supus autorizării.

Bărbatul a fost sancționat pentru nerespectarea regimului armelor, cu sancțiunea complementară a anulării permisului de port armă pentru 2 ani.

„Este vorba de un pacient internat în secția de cardiologie, din garda de aseară (marți - n.r.), un pacient de 70 de ani din Vatra Dornei, care era în vizită în zonă la un frate. Din cauza unor probleme cardiace s-a adresat UPU, a fost reţinut la recomandarea medicului cardiolog. Astăzi (miercuri - n.r.) la vizita familiei au găsit în sacoşa dumnealui pistolul cu bile pe care îl avea. El are permis de port armă de mai multă vreme, dar din martie anul acesta este în evidenţa Institutului Psihiatric Bucureşti cu o tulburare psihotică de demenţă mixtă în tratament. Familia declară că a anunţat autorităţile în momentul respectiv pentru a i se retrage permisul de port armă, respectiv arma, dar nu s-a întâmplat nimic. El nu a pus nici un fel de problemă, nu a ameninţat pe nimeni în spital, pacientul a fost liniştit”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorului de cuvânt la Spitalului Mavromati, Bogdan Alexandroaie.

Potrivit acestuia, familia a anunțat din bună credinţă personalul medical.

Corina Dumitraş, purtător de cuvânt al IPJ Suceava, a declarat: „Bărbatul figurează în evidenţele noastre ca fiind autorizat pentru port şi folosire armă încă din august 2011. Valabilitatea permisului de port armă de prelungeşte o dată la 5 ani. În august 2016, s-a prezentat pentru prelungirea vizei, cei de la Serviciul de Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase au efectuat verificările necesare. La dosar bărbatul avea depuse toate documentele, inclusiv un aviz psihologic, în original, din care rezultă că e apt pentru port şi folosire armă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat din Vatra Dornei, internat în Spitalul Județean Botoșani, avea în bagaj un pistol.
 Vizualizări articol: 1864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bărbat din Vatra Dornei, internat în Spitalul Județean Botoșani, avea în bagaj un pistol0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei