Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 207 (7208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opţionale moderne pe băncile elevilor, prin Junior Achievement

Joi, 5 Septembrie 2019 (14:42:59)

Junior Achievement oferă gratuit programe şi proiecte educaţionale de educaţie antreprenorială, educaţie financiară şi orientare profesională, prin parteneriatul cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi comunitatea de afaceri. Profesorii pot implementa gratuit şi în acest an şcolar programele şi proiectele Junior Achievement.

Programele şi proiectele Junior Achievement (JA) se bucură de recunoaşterea a mii de profesori din întreaga ţară şi pot fi implementate gratuit la clasă. Curricula JA, permanent îmbunătăţită, cuprinde programe în limba română de educaţie antreprenorială, educaţie economică, educaţie financiară, educaţie pentru orientare profesională şi educaţie STEM, dezvoltate conform nevoilor tinerilor şi adaptate fiecărui nivel de învăţământ, de la clasa 0 până la clasa a XII-a şi chiar universitate, în cazul programului de antreprenoriat. Toate programele includ metode şi tehnici moderne de învăţare learning by doing, project based şi blended learning şi se derulează cu ajutorul unor mijloace tehnologice moderne. Manualele şi materialele sunt aprobate de Ministerul Educaţiei.

Toate programele includ un kit complet, cu manuale pentru elevi, ghiduri pentru profesori, formulare de evaluare, fişe pentru activităţi, certificate pentru profesori şi elevi, acces la platforma Learning Management System JA Inspire™, traininguri şi consultanţă pentru profesori. Junior Achievement oferă şi o mare flexibilitate privind modul de implementare al acestor programe. Prin forma de implementare Curriculum la Decizia Şcolii, elevii primesc gratuit manuale tipărite şi studiază săptămână de săptămână programul ales. Prin implementarea programelor ca activităţi extracurriculare, cerc, şcoală după şcoală ş.a. sau a proiectelor din Săptămâna Şcoala Altfel, clasa are la dispoziţie resurse în format electronic şi blended learning. Acestea sunt disponibile şi pentru orele de Curriculum la Decizia Şcolii.

Programele şi proiectele Junior Achievement oferă acces la competiţii şi evenimente naţionale şi internaţionale, prin care elevii şi profesorii pot beneficia de premii şi burse, iar şcolile de finanţare. În ultimii ani, sute de elevi şi profesori au fost beneficiari şi zeci de instituţii de învăţământ câştigătoare au reuşit să-şi doteze şi să-şi modernizeze laboratoarele cu fondurile obţinute, dar şi să efectueze o serie de lucrări pentru îmbunătăţirea bazelor didactice ale şcolilor.

Înscrierea la programele Junior Achievement este foarte uşoară: profesorii interesaţi trebuie doar să consulte broşura educaţională, disponibilă la https://jar.ro/brosura, să îşi deschidă un cont de profesor pe platforma https://jaromania.org/hub, iar apoi, din cont, profesorii să încheie, cu aprobarea şcolii, un acord pentru implementarea programelor Junior Achievement. Odată semnat acest acord, programele devin disponibile imediat în contul de profesor, iar manualele tipărite ajung la clasă în câteva zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opţionale moderne pe băncile elevilor, prin Junior Achievement.
 Vizualizări articol: 1146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opţionale moderne pe băncile elevilor, prin Junior Achievement0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vinete cu legume, preparat de post ( imam bayaldî) Este o mâncare de post extrem de gustoasă, ușor de făcut și care valorifică perfect legumele proaspete de sezon. Este de origine turcească preparatul, dar la noi se pregătește curent în Dobrogea, inclusiv în bucătăriile... Citeşte