Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 207 (7208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Fratele asasinului Beşa, ridicat de poliţişti de la porta Penitenciarului Gherla, pentru că şi-a ameninţat mama cu moartea

Joi, 5 Septembrie 2019 (13:57:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numele de tristă amintire Beşa reapare în actualitate, de această dată prin fratele lui Ioan Beşa, individul care l-a ucis cu 40 de lovituri de cuţit pe poliţistul Sorin Vezeteu, pe peronul Gării Burdujeni.

Alexandru Beşa, în vârstă de 26 de ani, din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, a fost eliberat marţi, 3 septembrie, din Penitenciarul Gherla, unde a executat integral o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni de închisoare, pentru fapte cu violenţă, însă a fost aşteptat de poliţiştii suceveni chiar la poarta penitenciarului. Poliţiştii au considerat că acesta este un pericol public după ce şi-ar fi ameninţat în mai multe rânduri mama că o va ucide, imediat ce va fi eliberat. Femeia a cerut disperată ajutor, însă poliţiştii l-au putut ţine după gratii pe Alexandru Beşa doar 24 de ore. Tânărul a fost ridicat de la poarta Penitenciarului Gherla cu o grupă de „mascaţi” de la Serviciul de Acţiuni Speciale din cadrul poliţiei sucevene.

După 23 de ore, Beşa a fost pus sub control judiciar, cu interdicţia de a se apropia de domiciliul mamei sale, în următoarele şase luni. Femeia a obţinut în instanţă un ordin de protecţie faţă de propriul fiul.

Ca măsură de precauţie în plus, Beşa are ca domiciliu un centru din Cluj-Napoca, neavând voie să părăsească localitatea. 

Recent, Alexandru Beşa şi-a ameninţat mama supărat că a făcut puşcărie după ce femeia le-a cerut ajutor poliţiştilor, tot din cauza agresivităţii lui. Având în vedere antecedentele personale, dar şi cele din familie, poliţiştii au considerat că ameninţările trebuie tratate la modul cel mai serios.

Pe 30 martie 2015, Alexandru Beşa a intrat în magazinul mamei sale, la Mironu, unde a început să facă scandal, supărat că nu primeşte bani. Din cercetările coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava rezultă că femeia a fost lovită cu pumnii şi picioarele. Fiul agresiv a distrus şi bunuri din magazin şi şi-a ameninţat mama cu moartea. La faţa locului a fost chemată poliţia, însă spiritele nu s-au liniştit, din contră. Turbat de furie, Alexandru Beşa a sărit la echipajul de poliţişti, aceştia cerând întăriri. În total, cinci poliţişti au intervenit la faţa locului, pentru a-l imobiliza pe tânăr.
Procurorii l-au trimis în judecată la vremea respectivă pe Beşa pentru comiterea a două infracţiuni de lovire sau alte violenţe asupra unui membru de familie, o infracţiune de ameninţare, una de distrugere, precum şi a cinci infracţiuni de ultraj.

După cele două episoade violente, mama a obţinut un ordin de protecţie împotriva propriului fiu, care nu a mai avut voie să locuiască la domiciliul familiei.

Pentru infracţiunile amintite mai sus, Beşa a avut de executat 2 ani şi 4 luni de închisoare. El a fost fugar o bună perioadă, fiind dat în urmărire generală şi prins la scurt timp după oribila crimă asupra unui poliţist comisă de fratele său, Ioan Beşa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fratele asasinului Beşa, ridicat de poliţişti de la porta Penitenciarului Gherla, pentru că şi-a ameninţat mama cu moartea.
 Vizualizări articol: 3864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fratele asasinului Beşa, ridicat de poliţişti de la porta Penitenciarului Gherla, pentru că şi-a ameninţat mama cu moartea5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vinete cu legume, preparat de post ( imam bayaldî) Este o mâncare de post extrem de gustoasă, ușor de făcut și care valorifică perfect legumele proaspete de sezon. Este de origine turcească preparatul, dar la noi se pregătește curent în Dobrogea, inclusiv în bucătăriile... Citeşte