Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 186 (7187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Statui vii şi levitante, care anunţă începerea Festivalului Medieval, pe străzile Sucevei

Luni, 12 August 2019 (16:17:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de joi, 15 august, Suceava găzduieşte cel mai mare festival medieval din ţară, dar în oraş şi-au făcut deja apariţia mai multe statui vii şi personaje îmbrăcate în costume medievale, care informează trecătorii de eveniment, împărţindu-le şi pliante cu programul acestuia.

Interesantele statui vii, dar şi cele levitante, care stârnesc curiozitatea trecătorilor, pot fi admirate zilnic, de luni până joi inclusiv, între orele 11.00-12.00, 16.00-17.00 şi 19.00-20.00, în cinci locaţii din municipiul Suceava: Areni – în faţa Primăriei Suceava, Centru – pe esplanadă, cartier Burdujeni – staţia Orizont, cartierul Obcini – zona Alimentara, cartierul George Enescu – zona Curcubeu.

Surprizele pregătite de Muzeul Bucovinei, în calitate de organizatori ai celui mai amplu eveniment cultural din judeţ, nu se opresc aici.

De joi, când are loc şi celebra paradă medievală care străbate oraşul, din vârf de Obcini până la Cetate, noi personaje medievale vor fi prezente, să atragă atenţia sucevenilor şi turiştilor.

Astfel, în perioada 16-18 august, doi toboşari prezentatori îşi vor face simţită prezenţa în oraş, promovând festivalul medieval.

Lor li se adaugă două personaje pe catalige, care vor putea fi văzute prin oraş pe 15 august, între orele 19.00-22.00, iar între 16-18 august, în intervalele orare 10.00-11.00, 15.00-16.00 şi 18.00-19.00.

Toate aceste personaje fac parte din trupa ieşeană Funny Art, care a devenit o prezenţă apreciată şi aşteptată la Suceava, mai ales în această perioadă a anului.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a subliniat importanţa prezenţei voluntarilor îmbrăcaţi în costume medievale în preajma statuilor vivante şi levitante, pentru că, pe lângă interacţiunea cu trecătorii, pe care îi invită să participe la evenimentele din programul festivalului, sunt de un real ajutor pentru actorii care stau pe piedestal, mai ales că în alţi ani, unii curioşi i-au pus în pericol pe cei care au rolul de statui vii sau levitante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statui vii şi levitante, care anunţă începerea Festivalului Medieval, pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 1377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Statui vii şi levitante, care anunţă începerea Festivalului Medieval, pe străzile Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei