Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 170 (7171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În judeţ sunt în evoluție două focare comunitare de rujeolă, la Vicovu de Sus și Capu Codrului

Miercuri, 24 Iulie 2019 (13:29:04)

În judeţul Suceava sunt în evoluție două focare comunitare de rujeolă, la Vicovu de Sus și la Capu Codrului. În ambele focare este vorba despre copii nevaccinați sau vaccinați incomplet, părinții refuzând vaccinarea sau neprezentându-se la medicul de familie (refuz mascat).

De la începutul anului până la sfârșitul lunii iunie s-au înregistrat în judeţul Suceava 240 de cazuri de rujeolă, dintre care 101 cazuri în mediul urban și 139 în mediul rural. Repartizarea pe categorii de vârstă este următoarea: 0-1 ani - 35 de cazuri;1 an - 15 cazuri; 2 ani - 13 cazuri; 3 ani - 12 cazuri; 4 ani - 12 cazuri; 5-9 ani - 50 de cazuri, iar la grupa de vîrsta 10-14 ani au fost înregistrate 34 de cazuri, restul de cazuri fiind persoane adulte, se precizează într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

În luna iulie, în primele 3 săptămâni s-au înregistrat 61 de cazuri, majoritatea din focarele în evoluție.

Din totalul cazurilor, pacienți înternați în spital au fost 200 și izolați la domiciliu au fost 40.

Zonele din județ unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri sunt următoarele: Vicovu de Sus cu 58 de cazuri (focar comunitar), Moldovița cu 23 de cazuri, Câmpulung Moldovenesc cu 55 de cazuri, Rădăuți cu 19 cazuri, Capu Codrului cu 19 cazuri (focar comunitar).

„Menționăm că s-au derulat două campanii de vacinare <door to door> (din ușă în ușă) la Vicovu de Sus, unde au fost vaccinați un număr de 54 de copii și la Capu Codrului unde au fost vaccinați 50 de copii. Măsurile aplicate în focare au fost: urmărirea contacților și educație sanitară, recuperarea tuturor restanțierilor la vaccinare. Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava dispune de stocuri suficiente de vaccin și reamintim populației că administrarea vaccinului după schema corectă, este unul sigur și conferă imunitate, scutind copiii de riscul trecerii prin boală și/sau de apariția unor complicații”, se precizează în comunicatul DSP Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În judeţ sunt în evoluție două focare comunitare de rujeolă, la Vicovu de Sus și Capu Codrului.
 Vizualizări articol: 1431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
În judeţ sunt în evoluție două focare comunitare de rujeolă, la Vicovu de Sus și Capu Codrului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei