Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 157 (7158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sarabandă de şoferi băuţi pe şoselele din judeţ. Unul dintre ei s-a izbit cu maşina într-un podeţ, iar un altul a fost încătuşat, după ce a încercat să fugă de poliţie

Marţi, 9 Iulie 2019 (11:07:49)

În numai câteva ore, poliţiştii au tras pe dreapta mai mulţi şoferi care au plecat la drum cu maşina după ce au consumat băuturi alcoolice. În unele situaţii, cantitatea de alcool consumată a fost mare, dovadă şi valorile indicate de aparatul etilotest.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, luni, în jurul orei 05:00, un bărbat de 46 ani, din comuna Hârtop, care se afla la volanul unui autoturism marca Ford, deplasându-se pe str. Nicolae Iorga din localitate, a pierdut controlul asupra maşinii într-o succesiune de curbe și a intrat în coliziune frontală cu un podeț, situat pe partea dreaptă a drumului, având în vedere direcția sa de deplasare.

 În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l, și i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

În noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 00,20, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, care își desfășurau activitatea de control al traficului rutier pe DN 17, pe raza comunei Pojorâta, au procedat la executarea semnalului regulamentar cu lanterna din dotare unui autoturism care se deplasa către municipiul Câmpulung Moldovenesc, având defecțiuni la sistemul de iluminare partea stângă față.

Autoturismul era condus de un bărbat de 44 ani, din comuna Iacobeni, care emana miros de alcool, avea un echilibru precar și limbaj incoerent. Mai mult, la coborâre din autoturism, şoferul a încercat să fugă, astfel încât oamenii legii l-au încătuşat. Ulterior i s-a solicitat  să se supună testării cu aparatul etilotest, însă a refuzat procedura.

Întrucât a refuzat să prezinte pentru control documentele personale, respectiv permisul de conducere și cartea de identitate, în prezența unui martor asistent s-a efectuat un control în autoturism și s-a identificat într-un portofel de culoare negru cartea de identitate și permisul de conducere.

Bărbatul a declarat verbal că este de acord să i se recolteze probe biologice de sânge și a fost condus la Spitalul Municipal Câmpululung Moldovenesc, însă aici a refuzat recoltarea în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

 

Tot în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 02:15, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus care se afla în exercitarea atribuţiilor de supraveghere şi control al traficului rutier în Vicovu de Sus a procedat la oprirea pentru control a unui autoturism marca Toyota.

La observarea echipajului de poliție, însă, conducătorul autoturismului a virat brusc la stânga şi a intrat în parcarea unei societăți comerciale.

Aici, şoferul, aflat într-o stare avansată de ebrietate, a refuzat să le prezinte oamenilor legii documentele personale și ale autoturismului. Totodată, acesta nu a respectat indicațiile polițistului rutier de a coborî din autoturism, fapt pentru care s-a procedat la imobilizarea acestuia și conducerea sa la sediul Poliției Orașului Vicovu de Sus.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 32 ani din oraşul Vicovu de Sus. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest din dotare, rezultând valoarea de 1,04 mg/l alcool în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

Luni seară, la ora 22.30, patrula de siguranţă publică din cadrul SPR 3 Marginea a oprit pentru control pe DC 46, din comuna Horodnic de Jos, autoturismul marca Nissan, condus de un bărbat de 62 ani, localnic. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză urmează se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sarabandă de şoferi băuţi pe şoselele din judeţ. Unul dintre ei s-a izbit cu maşina într-un podeţ, iar un altul a fost încătuşat, după ce a încercat să fugă de poliţie.
 Vizualizări articol: 1391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sarabandă de şoferi băuţi pe şoselele din judeţ. Unul dintre ei s-a izbit cu maşina într-un podeţ, iar un altul a fost încătuşat, după ce a încercat să fugă de poliţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei