Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 144 (7145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

72 de invenții, prezentate la Târgul Internațional de Inventică și Educație Creativă pentru Tineret, de la USV

Luni, 24 Iunie 2019 (13:26:52)


 

În perioada 18 – 20 iunie, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV), s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Târgului Internațional de Inventică și Educație Creativă pentru Tineret - ICE-USV (Innovation and Creative Education), care s-a bucurat de un interes deosebit din partea tinerilor cercetători, fiind prezentate un număr record de 72 de invenții din 6 țări.

Potrivit USV, în cadrul salonului au participat tineri cercetători, doctoranzi și studenți reprezentând importante centre de cercetare și inventică din România (Universitatea Tehnica din Cluj Napoca; Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași; Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara; Academia Forțelor Terestre Sibiu; Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă, sucursala din Cluj-Napoca; Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică Tehnică Iași; Universitatea din Suceava).

Aceștia au prezentat un număr de 45 de invenții, la care s-au adăugat 27 de invenții reprezentând 12 instituții din Canada, Coreea de Sud, Polonia, Turcia și Republica Moldova.

„Evenimentul expozițional a vizat sporirea interesului tinerei generații pentru inovare în toate domeniile cunoașterii, stabilirea unor punți de legătură între tineri cu preocupări comune, punerea în valoare a elementelor de inovare și inventică ce au ca autori tinerii cercetători”, au arătat reprezentanții USV prin intermediul unui comunicat de presă.

  • 11 medalii de aur

Pe durata evenimentului, tinerii cercetători au luat parte și la o sesiune de prezentări 10-InSTED (10 minutes about Innovation in Science, Technology, Engineering and Design) în cadrul căreia au susținut prelegeri cercetătorul Cristian Presură, din cadrul Philips Research Eindhoven, profesorul Mihai Dimian, prorector cu activitatea științifică în cadrul USV, reprezentanți ai Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci și ai companiilor partenere evenimentului.

Dintre lucrările desemnate de juriu pentru premiere, 11 au fost recompensate cu medalie de aur.

Un premiu special al juriului a fost acordat elevilor Mihai Sebastian Gabor și Gabriel Ungureanu, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, pentru proiectul „Minipoliextruder”.

„Manifestarea este susținută în cadrul proiectului <Excelență în cercetare avansată, leadership în inovare și brevetare pentru dezvoltarea universității și regiunii> – EXCALIBUR, Contractul de finanțare nr. 18PFE/16.10.2018 cu Ministerul Cercetării și Inovării, Proiect de dezvoltare instituțională – Proiect de finanțare a excelenței în CDI, Programul 1 - Dezvoltarea sistemului național de cercetare-dezvoltare, Subprogramul 1.2 – Performanță instituțională, Planul Național de Cercetare-Dezvoltare și Inovare pentru perioada 2015-2020 (PNCDI III)”, arată USV.


 


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 72 de invenții, prezentate la Târgul Internațional de Inventică și Educație Creativă pentru Tineret, de la USV.
 Vizualizări articol: 1497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
72 de invenții, prezentate la Târgul Internațional de Inventică și Educație Creativă pentru Tineret, de la USV3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei