Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 133 (7134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mobilitate Erasmus+ „Reducerea situațiilor conflictuale din rândul elevilor” pentru profesori de la Școala „Ion Creangă”

Luni, 10 Iunie 2019 (11:04:43)

În perioada 6-10 mai 2019, directoarea Elena Luminița Martiniuc, alături de prof. Georgeta Cîmpan (coordonator de proiect), prof. Nastasia Butnaru și Liliana Pasat, de la Școala Gimnazială ,,Ion Creangă” Suceava, au participat la o mobilitate Erasmus+ în cadrul proiectului ,,Deliberative - Mediator – Lider – Students”, în Polonia, orașul Zychlin. În cadrul proiectului sunt implicați parteneri din Turcia, Spania, Italia, România, Polonia și Grecia.

Scopul proiectului este de ajuta elevii școlilor partenere să dezvolte noi strategii de rezolvare a conflictelor prin modalități interactive. Pe parcursul celor cinci zile petrecute în Polonia, cadrele didactice implicate au participat la activități de învățare, predare și formare în urma cărora au asimilat conceptul de ”elev mediator”.

Activitatea elevului mediator are rolul de a reduce situațiile conflictuale din rândul elevilor. Medierea este una dintre cele mai constructive metode de rezolvare a conflictului, în care mediatorul este persoana neimplicată în dispută, neutră, de încredere, care se află de ambele părți, facilitând o mai bună comunicare între acestea. Această abordare deschide o gamă largă de noi perspective, tocmai pentru că instruirea unui elev și implicarea directă a acestuia în diminuarea conflictelor va îmbunătăți relațiile interumane de la nivelul primar până la cel liceal, apoi familial. Deprinderile rezultate în urma acestei experiențe vor rezona în timp, influențând tot mai mulți tineri să adopte acest comportament mediator.

Următoarea întâlnire din cadrul mobilității Erasmus+ va avea loc în luna octombrie a acestui an, când vom avea ca invitați în școala noastră reprezentanți ai proiectului din cele 6 țări partenere. Atunci va avea loc diseminarea proiectului, în care vor fi prezentate rezultatele obținute până în momentul respectiv de către fiecare țară participantă. Elevilor implicați li se vor înmâna certificatele care atestă poziția lor de mediator. De asemenea, vom avea de prezentat ,,Peer mediation book”, un manual creat de noi.

Încă o data este evidențiată puterea cuvântului și, respectiv, a comunicării. O idee, în funcție de modul în care este prezentată, poate fie să stârnească o situație nedorită, fie, dimpotrivă, să restabilească calmul într-o discuție tensionată. Participarea la acest proiect ne-a reîmprospătat repertoriul cu noi metode pe care le vom folosi în restabilirea sau îmbunătățirea conexiunilor în relațiile dintre elevi.

Prof. înv. primar Pasat Liliana

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mobilitate Erasmus+ „Reducerea situațiilor conflictuale din rândul elevilor” pentru profesori de la Școala „Ion Creangă”.
 Vizualizări articol: 1369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Mobilitate Erasmus+ „Reducerea situațiilor conflictuale din rândul elevilor” pentru profesori de la Școala „Ion Creangă”1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei