Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 123 (7124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Universitatea suceveană, reprezentată la cel mai prestigios eveniment internaţional din domeniul învăţământului superior

Miercuri, 29 Mai 2019 (12:22:58)

24 de universităţi româneşti, printre care şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, îşi prezintă oferta educaţională, în perioada 26 - 31 mai, la Washington (SUA), în cadrul conferinţei şi expoziţiei anuale NAFSA, cel mai prestigios eveniment internaţional din domeniul învăţământului superior.

Deplasarea delegaţiilor din România la această conferinţă, care reuneşte 3.500 de universităţi din peste 100 de ţări şi la care sunt aşteptaţi peste 10.000 de participanţi, este organizată de Consiliul Naţional al Rectorilor. Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava este reprezentată de prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, şi de prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector cu imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană al USV, participarea delegaţiei sucevene fiind finanţată din Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2019, proiect nr. 0642.

Alături de rectorii universităţilor româneşti şi de cei peste 70 de reprezentanţi ai mediului academic românesc, la eveniment participă secretarul de stat pentru învăţământ superior, prof. Gigel Paraschiv, precum şi reprezentanţi ai UEFISCDI şi ai Agenţiei Naţionale Erasmus.

Pavilionul Study in Romania, organizat sub egida Consiliului Naţional al Rectorilor din România, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, al UEFISCDI şi al Agenţiei Naţionale ERASMUS (ANPCDEFP), este o iniţiativă destinată internaţionalizării învăţământului superior românesc promovată prin portalul http://www.studyinromania.gov.ro. Demersul îşi propune să arate că în România există universităţi competitive la nivel global, atât în domeniul educaţiei, cât şi în cel al cercetării ştiinţifice, precum şi să atragă atenţia asupra faptului că ţara noastră oferă un mediu de studiu de calitate, adecvat şi sigur, precum şi facilităţi de nivel european în campusurile universitare, la costuri mai competitive în raport cu alte ţări europene.

Din programul reprezentanţilor învăţământului superior românesc aflaţi la conferinţa şi expoziţia anuală NAFSA fac parte o serie de întâlniri, la nivel înalt, în vederea stabilirii de noi parteneriate pentru proiecte educaţionale şi de cercetare ştiinţifică, precum şi pentru creşterea vizibilităţii şi atractivităţii României ca destinaţie de studii universitare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea suceveană, reprezentată la cel mai prestigios eveniment internaţional din domeniul învăţământului superior.
 Vizualizări articol: 1481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Universitatea suceveană, reprezentată la cel mai prestigios eveniment internaţional din domeniul învăţământului superior5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare bătrânească de cartofi cu leurdă (de post) Este foarte uşor de făcut, dar foarte gustoasă. Nu se recomandă a se consuma seara, pentru că dimineaţă vom mirosi foarte puternic a usturoi. Dacă această mâncare delicioasă este consumată în timpul zilei, problema mirosului neplăcut... Citeşte