Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 111 (7112)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lucrări cu restricții de trafic

Prima jumătate a podului de la Bazar a fost decopertată și începe turnarea șapelor

Miercuri, 15 Mai 2019 (13:07:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de reparații de la podul peste apa Sucevei, din zona Bazarului, care au afectat puternic traficul rutier în municipiul Suceava, vor continua în perioada următoare cu o altă etapă, cea de turnare a șapelor, care necesită temperaturi ridicate.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care verifică zilnic stadiul de realizare al lucrărilor, a precizat că până acum lucrarea s-a încadrat exact în graficul stabilit, fiind finalizată decopertarea tuturor rosturilor de dilatare de pe sensul de mers cu care s-a început.

Cu toate acestea, el s-a declarat nemulțumit de ritmul de lucru, solicitând firmei să suplimenteze forța de muncă mobilizată în șantier, pentru a finaliza lucrarea mai devreme de o lună de zile.

„Ca și alții, nu sunt mulțumit de cum merg lucrurile acolo, dar ajungem la o problemă care e generală în România – lipsa forței de muncă, în special cea calificată.

Ei s-au angajat să finalizeze într-o lună de zile, în condițiile în care pot lucra efectiv, să nu fie ploi, pentru că au de turnat șape care trebuie să se usuce și să se întărească, conferind în același timp elasticitate podului și să prevină infiltrarea apei.

Sunt lucrări de dificultate mai mare din punct de vedere tehnic”, a spus Ion Lungu, precizând că firma din Botoșani care reface rosturile de dilatare, singura din Moldova calificată să le execute, este subcontractor al Florconstruct, care se ocupă de reparații stradale pe zona respectivă.

„Încerc să îi grăbesc. Au terminat decopertarea pe un sens de mers, urmează să toarne acele șape, să facă hidroizolațiile, după care să ne mutăm pe celălalt sens de mers.

Ei spun că vor reuși să finalizeze lucrarea într-o lună de zile, sper să se întâmple așa, ca până pe 10 iunie să putem redeschide traficul pe toate cele patru benzi”, a adăugat edilul sucevean.

Referitor la numeroasele comentarii de pe rețelele de socializare, în special de la cei nemulțumiți, Ion Lungu a spus: „Am văzut comentarii, că pe unde circulă primarul – exact pe acolo, stau și eu în trafic la fel ca oricare altul. Nu avem altă soluție.

Dacă nu făceam acum aceste lucrări la pod, se putea ajunge la situația de suspendare totală a activității. Dacă suntem nemulțumiți de cum se circulă acum, când pe podul de la Bazar sunt funcționale două benzi, dacă se suspenda total traficul și era deviat prin Ițcani, ce mai era? Evident, nu trebuie să ajungem acolo, dar și oamenii trebuie să înțeleagă că lucrarea trebuie efectuată, să putem avea liniște timp de mai mulți ani”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima jumătate a podului de la Bazar a fost decopertată și începe turnarea șapelor.
 Vizualizări articol: 2028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima jumătate a podului de la Bazar a fost decopertată și începe turnarea șapelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei