Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 58 (7059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consiliul Elevilor Suceava îndeamnă colegii să predea foaia goală la simulările examenelor

Luni, 11 Martie 2019 (12:01:00)
Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Suceava se alătură campaniei lansate la nivel național „#foaia goală” și îi îndeamnă pe colegii lor din clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a să boicoteze simularea evaluării naționale, în semn de protest, aceștia susținând că refuză să fie "cobai" pentru Ministerul Educației. Aceștia le propun elevilor vizați de evaluare să predea foaia goală sau să scrie pe foile de examen ce îi nemulțumește în sistemul de învățământ actual. Printr-un comunicat de presă, Consiliul Național al Elevilor (CNE) transmite că invită elevii din România să li se alăture în protestul prin care vrea să se opună modului în care sunt organizate simulările examenelor naționale. „Mai mult decât orice altceva, o facem pentru generațiile viitoare, pentru că ele nu trebuie să fie asemenea nouă, o generație de sacrificiu, o generație de cobai ai Ministerului Educației Naționale. Modificările nefundamentate din acest anne fac să refuzăm a fi părtași la acest experiment, unde examenele par a deveni un scop, nu un mijloc”, transmite CNE.Reprezentanții elevilor spun că vor da foaia goală pentru că simulările nu le vor evalua competențele, ci doar cunoștințele, nu evaluează capacitatea de a gândi critic, ci doar capacitatea de a reproduce informațiile care au fost dictate la clasă. CNE susține că încă o evaluare în clasa a VII-a este nejustificată, când încă nu a fost clarificat de ce a fost dată cea din clasa a VI-a. „Încă o simulare nu ne va face nici mai stăpâni pe competențele noastre, nici mai puțin stresați la gândul că ne așteaptă ani grei, ani în care vom alerga de la un meditator la altul, ani în care, după atâtea examene și evaluări standardizate,nimeni nu ne va întreba spre ce domeniu vrem să ne îndreptăm”, mai transmite CNE printr-un comunicat de presă, menționând că elevii nu își doresc evaluări mai ușoare, ci evaluări reale.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Elevilor Suceava îndeamnă colegii să predea foaia goală la simulările examenelor.
 Vizualizări articol: 3506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 4 voturi
Consiliul Elevilor Suceava îndeamnă colegii să predea foaia goală la simulările examenelor2.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei