Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 54 (7055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primarul din Mitoc, achitat în dosarul în care a fost acuzat de luare de mită

Miercuri, 6 Martie 2019 (15:39:14)
Primarul comunei Mitocu Dragomirnei, Dănuţ Solcan, a fost achitat de Tribunalul Suceava în dosarul în care a fost acuzat de luare de mită. Fapta de care a fost acuzat Dănuţ Solcan este din data de 9 mai 2016. Atunci, Ileana Ivanciuc, preşedinta Asociaţiei de crescători de animale la Mitocu Dragomirnei, a sesizat procurorii că primarul din localitate i-a solicitat suma de 5.300 de lei, din fondurile obţinute cu titlu de subvenţie APIA, pentru a-i prelungi contractul de concesiune a unei păşuni comunale. Femeia, în calitate de preşedintă a asociaţiei, avea un contract de concesiune cu primăria pentru 67,56 hectare teren, iar în februarie 2016 depusese o cerere de prelungire a înţelegerii.Procurorii au explicat că femeia a fost căutată de un intermediar care i-a comunicat că a fost trimis de primar să îi numere oile, iar cu ocazia discuţiilor purtate, acesta a întrebat-o dacă „nu realizează că vin alegerile, iar primarul are nevoie de bani”.La sfârşitul lunii aprilie 2016, asociaţia a primit de la APIA subvenţiile în cuantum de 29.000 de lei, iar primarul, susţin anchetatorii, s-a prezentat la aceasta şi i-a cerut suma de 5.300 de lei. Femeia a sesizat însă structurile anticorupţie, iar pe 9 mai 2016, când s-a întâlnit cu primarul, la domiciliul acesteia, şi i-a dat banii, ofiţerii Anticorupţie erau gata să intervină. Echipa de flagrant a pătruns în casa acesteia, de unde l-a ridicat pe Dănuţ Solcan, acesta având asupra sa suma de 5.200 lei, în bancnote ce aveau cupiura şi seria menţionată în procesul-verbal de predare-primire întocmit anterior.Concluzia procurorilor a fost că inculpatul, în calitatea sa de primar, a pretins şi primit suma de bani direct, pentru sine, în schimbul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu, fapt care întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de luare de mită.Conform legislaţiei care reglementează contractele de concesiune a bunurilor proprietate publică a comunei, păşunea comunală se atribuie prin hotărâre a consiliului local, la iniţiativa primarului localităţii, acesta fiind şi cel care semnează contractele de concesiune, în virtutea atribuţiilor de reprezentare.Primarul s-a apărat de acuzaţii şi a spus că banii pe care i-a luat reprezentau cota parte din subvenţia APIA care i-ar fi revenit fiicei sale, în calitate de crescător de animale şi membru al asociaţiei. Decizia Tribunalului Suceava nu este definitivă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Mitoc, achitat în dosarul în care a fost acuzat de luare de mită.
 Vizualizări articol: 1557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul din Mitoc, achitat în dosarul în care a fost acuzat de luare de mită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei