Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 43 (7044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiectul Şcoala siguranţei Tedi, la Şcoala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei

Joi, 21 Februarie 2019 (11:00:49)

Peste 2.500 de elevi din judeţul Suceava vor beneficia de proiectul Şcoala siguranţei Tedi şi vor fi angrenaţi în activităţi având ca scop prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor şi prevenirea violenţei în mediul şcolar.

La Şcoala Gimnazială Nr. 2 din municipiul Vatra Dornei a avut deja loc una dintre primele lecţii ale Şcolii siguranţei. În prezenţa mult îndrăgitei mascote Tedi, elevii au primit informaţii preţioase de la poliţişti, despre siguranţa la şcoală şi despre situaţii particulare (recunoaşterea manifestărilor de tip bullying, crearea unor relaţii de prietenie între colegi şi rezolvarea nonviolentă a situaţiilor conflictuale).

Poliţiştii din structurile de prevenire, rutieră, criminalistică şi acţiuni speciale au fost la „lecţia deschisă” şi cu tehnica din dotare, realizând demonstraţii pe înţelesul celor mici.

Câinele de urmă a captat atenţia copiilor în cadrul atelierelor de lucru organizate. De asemenea, autospecialele de poliţie au devenit pentru două ore neîncăpătoare pentru zecile de copii care au dorit să experimenteze o zi din viaţa unui poliţist.

La activităţi au participat şi doi ofiţeri specialişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, aceştia prezentând din vasta experienţă cazuistica prin raportare la nivel naţional şi prezentând cadrelor didactice instrumente de lucru şi interveţie inovativă pentru reducerea riscului victimal al elevilor.

„Activităţile concepute pentru predarea informaţiilor despre siguranţă respectă nevoia copilului de a învăţa prin joc. La vârsta de 6-7 ani, minorul se dezvoltă din punct de vedere cognitiv, fizic, social şi emoţional prin joacă. Proiectul Tedi nu vizează învăţarea pe de rost a unor informaţii, ci asimilarea unor cunoştinţe şi dezvoltarea unui set de abilităţi la care copilul să apeleze în diverse situaţii.

Parteneriatul cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Poliţia Română a asigurat adaptarea tuturor materialelor elaborate de Tedi la vârsta copiilor şi respectarea dreptului acestora la o educaţie de calitate”, se precizează în comunicatul poliţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul Şcoala siguranţei Tedi, la Şcoala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul Şcoala siguranţei Tedi, la Şcoala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei