Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 19 (7020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

FSLI: „Să acordăm o atenție sporită școlilor, în această perioadă cu risc crescut de epidemie de gripă”

Joi, 24 Ianuarie 2019 (11:10:28)

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, federație la care Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava este afiliată, consideră ca decizia autorităților privind suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar, în data de 25 ianuarie 2019, reprezintă un act responsabil față de elevi, angajații din educație și familiile acestora, în condițiile în care țara noastră se confruntă cu riscul apariției unei epidemii de gripă.

Credem, de asemenea, că la nivelul fiecărui județ, inspectoratele școlare alături de direcțiile de sănătate publică și medicii de familie trebuie să gestioneze cu grijă aceasta situație, astfel încât numărul cazurilor de gripă să nu se extindă.

Totodată, avem convingerea ca această întrerupere obiectivă a cursurilor din data de 25 ianuarie nu va afecta acoperirea integrală a programelor școlare și toate conducerile unităților de învățământ vor găsi soluții pentru asta.

”Ne îndreptăm atenția spre elevi și spre colegii mei, aflați în risc, în astfel de situații, în care colectivele pot să faciliteze transmiterea virusului gripal. Avem încredere în conducerile unităților de învățământ că vor lua toate măsurile necesare privind igiena și respectarea îndrumărilor venite dinspre Ministerul Sănătății. Vreau, de asemenea, să le mulțumesc colegilor, dar și elevilor, pentru efortul pe care îl vor depune pentru parcurgerea integrală a programei școlare, în momentul în care vor fi reluate cursurile”, a declarat președintele FSLI Simion Hancescu.

La rândul său, președintele ASI Suceava, Giani Leonte, a arătat că ”autoritățile afirmă că suntem în pericol de o epidemie de gripa, riscul cel mai mare venind de la unitățile de învățământ. Toți cei care intră în spațiul unităților școlare pot duce mai departe acest virus. Suspendarea cursurilor înseamnă că școlile trebuie închise și întreg personalul unităților școlare, inclusiv didactic-auxiliar și nedidactic, în afara celor care asigură paza și mentenanța sistemelor de încălzire, nu trebuie să intre în perimetrul unităților școlare”.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FSLI: „Să acordăm o atenție sporită școlilor, în această perioadă cu risc crescut de epidemie de gripă”.
 Vizualizări articol: 1514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FSLI: „Să acordăm o atenție sporită școlilor, în această perioadă cu risc crescut de epidemie de gripă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei