Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 278 (6988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şcoala ,,George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc, implicată în proiectul proiect Erasmus+ ,,Erdkinder – Montessori pentru adolescenţi”

Marţi, 11 Decembrie 2018 (15:12:31)
În perioada 03-07 decembrie 2018, s-a desfășurat în Praga, Cehia, cea de a patra mobilitate în cadrul proiectului “Edrkinder – Montessori for adolescents“, realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus+, acţiunea KA2 – parteneriate strategice în domeniul şcolar, cu numărul de referinţă 2017-1-PL01-KA219-038429_5, proiect care se desfăşoară pe o perioadă de doi ani, respectiv august 2019. Partenerii de proiect sunt: CDBWMS Children’s House Sp. z o. o. (Ltd.), Varşovia, Polonia; Montessori-Initiative Viena, Austria; Şcoala Gimnazială ”George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc, România; Mesleki Teknik Ortaöğretim, Nevşehir, Turcia; Platon M.E.P.E., Ganochora, Grecia, şi Gymnázium Duhovka s.r.o., Praga, Republica Cehă. Dintre acestea, şcolile din Polonia, Austria şi Cehia funcţionează conform principiilor pedagogiei Montessori, iar şcolile din România, Grecia şi Turcia funcţionează conform sistemului naţional de educaţie."Timp de 5 zile, două cadre didactice de la Școala Gimnazială George Voevidca au participat la reuniunea de la Gymnázium Duhovka din Praga. Este vorba despre directorul şcolii, profesor Lăcrămioara Băcanu, și profesor Oltea Nistor, care au avut parte de o experiență pedagogică și formativă extrem de valoroasă, prin participarea la cursurile de formare în domeniul educației Montessori și prin observarea directă a modului în care sunt concepute lecțiile. Trebuie spus faptul că școala Gymnázium Duhovka este recunoscută ca fiind un model educativ cu rădăcini adânci în filozofia Montessori, devenind o comunitate vie, efervescentă, care îi respectă atât pe copii, cât și pe adulți, inspirându-i pe profesori și oferind suport familiilor ca fundament al societății cehe. Elevii educați astfel devin adepții logicii și ai principiilor, neacceptând dogme sau ideologii, conștientizează faptul că societatea este într-o continuă schimbare și ei trebuie să se adapteze unor contexte diferite. Educația elevilor se bazează pe înțelegerea fenomenelor, de aceea gândirea lor este liberă, neînchisă în formule sau teorii predate de adulți. Greșeala este văzută ca parte integrantă a procesului de învățare și întotdeauna ideile mai bune sunt acceptate de către ceilalți, fără orgolii rănite, deoarece acceptă asumat faptul că dezvoltarea personală este strâns legată de evoluția grupului din care fac parte. Educația este interconectată cu viața practică, iar elevii lucrează mult independent, adună informații și se documentează, având ca suport un ghid al învățării, pe care profesorul îl concepe" au anunţat reprezentanţii şcolii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala ,,George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc, implicată în proiectul proiect Erasmus+ ,,Erdkinder – Montessori pentru adolescenţi”.
 Vizualizări articol: 1468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şcoala ,,George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc, implicată în proiectul proiect Erasmus+ ,,Erdkinder – Montessori pentru adolescenţi”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei