Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 278 (6988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sală arhiplină şi aplauze îndelungi la Concertul extraordinar de Colinde al Asociaţiei Culturale “Sfântul Mitropolit Dosoftei”

Marţi, 11 Decembrie 2018 (11:13:18)
A zecea ediţie a tradiţionalului Concert extraordinar de Colinde al Asociaţiei Culturale “Sfântul Mitropolit Dosoftei” a avut loc luni, 10 decembrie 2018, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava.Anul Centenar nu a trecut neobservat pentru colindătorii care, pe lângă colindele noastre româneşti, au interpretat cântece patriotice, ciobăneşti.Invitaţi speciali au fost aleşii membri ai Coralei Preoţeşti “Sfântul Ierarh Leontie” de la Rădăuţi şi cei ai Grupului Folcloric “Obcina Stânişoarei” din Mălini. Au răsunat în Sala cea mare a Casei de Cultură trâmbiţe şi fluieraşe vechi, împletindu-se cu glasurile inimoşilor colindători.Din Călugăreni, de la Parohia “Sfinţii Trei Ierarhi”, au colindat şase tineri iubitori de tradiţie. Un moment deosebit a fost colindul a şapte surori din Bălăceana. Îmbrăcate în frumosul nostru port popular, surorile au vestit Naşterea Domnului, impresionând cu glasurile lor curate.Un moment cu totul şi cu totul special a fost premiera piesei de teatru “Oleacă”. Copiii din Grupul de Cateheză al Bisericii “Sfântul Dumitru” Suceava, coordonaţi de pr. prof. Justinian-Remus A. Cojocar, au recreat atmosfera satului nostru bucovinean. Piesa este originală. Scenariul acesteia a fost alcătuit de către părintele Justinian Cojocar şi de către copiii de la cateheză. Acţiunea din piesă se petrece de Sânziene, anul 1919, în anul imediat Marii Uniri. În interiorul Muzeului Satului Bucovinen s-a făcut filmarea piesei de teatru. Piesa a surprins detaliile importante din viaţa ţăranilor. Copiii s-au străduit şi au reuşit să vorbescă ţărăneşte, ca în vremea aceea, să se poarte ca ei şi să trăiască precum ei. Prin această piesă, dedicată Anului Centenar, copiii au scos în evidenţă frumuseţea sufletului românului, dragostea de viaţă a ţăranului, bucuria de a trăi şi a petrece viaţa şi, nu în ultimul rând, credinţa şi simplitatea ţăranului care-L iubeşte pe Dumnezeu, ajută pe preot şi Biserica şi păstrează tradiţiile şi obiceiurile populare cu sfinţenie. Sala Casei de Cultură a fost arhiplină. Oamenii au aplaudat îndelung pe colindători şi pe râvnitorii copii din Grupul de Cateheză al Bisericii “Sfântul Dumitru” din Scueava, care au obţinut în Anul Centenar locul I în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi au fost premiaţi de Însuşi P.F. Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.La final, pr. prof. Justinian-Remus A. Cojocar, preşedintele Asociaţiei “Sfântul Mitropolit Dosoftei”, a mulţumit Bunului Dumnezeu, colindătorilor, copiilor şi oamenilor de bine care l-au sprijinit în activitate.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sală arhiplină şi aplauze îndelungi la Concertul extraordinar de Colinde al Asociaţiei Culturale “Sfântul Mitropolit Dosoftei”.
 Vizualizări articol: 1414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sală arhiplină şi aplauze îndelungi la Concertul extraordinar de Colinde al Asociaţiei Culturale “Sfântul Mitropolit Dosoftei”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei