Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 267 (6977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

A treia ediţie a concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice CTF-USV 2018 şi-a desemnat câştigătorii

Luni, 26 Noiembrie 2018 (11:16:22)

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a organizat, în perioada octombrie-noiembrie 2018,

împreună cu partenerii săi, cea de a treia ediţie a concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice CTF-USV 2018 (Capture The Flag), http://ctf.usv.ro.

După o etapă de calificări, care a avut loc în perioada 25-26 octombrie 2018 şi la care au participat 30 de echipe de la 11 universităţi din România, Republica Moldova şi Ucraina, au fost selectate 10 echipe finaliste care au concurat în cadrul competiţiei on-site, ce a avut loc în intervalul 22-23 noiembrie 2018. Platforma de concurs a fost disponibilă pentru concurenţi continuu, timp de 24 de ore. 

Competiţia a constat în rezolvarea unui număr de probleme de securitate informaţională, cu dificultate progresivă, urmată de găsirea unor coduri (flags) prin penetrarea unor aplicaţii web sau sisteme cu vulnerabilităţi induse. Concurenţii utilizează soluţii de investigare diverse, într-un mediu virtual găzduit pe o platformă informatică dedicată. Fiecare problemă rezolvată aduce un punctaj, astfel încât, după finalizarea probelor, este generat automat un clasament. Punctajul final este validat după analiza rapoartelor elaborate de echipe. Pregătirea problemelor de concurs și evaluarea rezultatelor obţinute sunt asigurate imparţial, de parteneri din mediul economic cu experienţă în domeniul securităţii informaţionale, coorganizatori ai manifestării.

Vineri, 23 noiembrie, la ora 14:00, în prezenţa conducerii Universităţii, a avut loc festivitatea de premiere. O echipa a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a ocupat locul II. Aceasta a fost formată din următorii studenţi ai Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor: Alexandru Duduman, Sebastian Pamparău, Cristian Hreniuc şi Alexandru Dascălu.

Concursul a fost organizat de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, împreună cu parteneri din mediul economic, Safetech Innovations Bucureşti şi Assist Software Suceava. De asemenea, concursul a beneficiat de sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, al Netcom Active Suceava şi al Cisco România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A treia ediţie a concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice CTF-USV 2018 şi-a desemnat câştigătorii.
 Vizualizări articol: 1268 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A treia ediţie a concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice CTF-USV 2018 şi-a desemnat câştigătorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei