Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 164 (6874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cea mai lungă eclipsă totală de Lună din secolul XXI poate fi observată vineri la Observatorul USV

Marţi, 24 Iulie 2018 (11:04:37)
Observatorul Astronomic al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava invită sucevenii vineri, 27 iulie 2018, începând cu ora 21:14, să observe cea mai lungă eclipsă totală de lună din secolul XXI, vizibilă din România. Eclipsa va dura o oră și 42 minute. "În timpul unei eclipse totale de lună, aceasta intră în zona de umbră a Pământului și capătă o culoare roșiatică, fiind cunoscută în popor ca luna sângerie. Dacă doriți sa aflați mai multe informații legate de eclipsele de lună (luna sângerie) și dacă vreți să o priviți prin telescop, vă așteptăm vineri seară, începând cu ora 21:00, la Observatorul Astronomic al Universității Ștefan cel Mare din Suceava", anunţă reprezentanţii Observatorului, care au mai precizat că "tot vineri, planeta Marte se va afla foarte aproape de Lună și va fi la opoziție. Când o planetă se află la opoziţie, o putem observa în cele mai bune condiţii, pe parcursul întregii nopți, având maximul de strălucire şi diametrul aparent maxim vizibil prin telescop. Astfel, vom face observații și asupra planetei Marte, dar și asupra planetelor Saturn și Jupiter, putând vedea sateliții galileeni, marea pată roșie de pe Jupiter și inelele lui Saturn. Menționăm că observațiile astronomice vor fi posibile daca cerul nu va fi acoperit de nori. Pe lângă programul de observații, vom discuta despre eclipse și vom proiecta filme documentare legate de lună și de producerea eclipselor de lună".
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai lungă eclipsă totală de Lună din secolul XXI poate fi observată vineri la Observatorul USV.
 Vizualizări articol: 1362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cea mai lungă eclipsă totală de Lună din secolul XXI poate fi observată vineri la Observatorul USV5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei